Skip to content
Politică

Doi afacerişti din fotbal vor fi audiați la DIICOT Cluj Napoca. Află care este motivul SURSE

Doi afacerişti din lumea fotbalului vor fi audiați, joi, la sediul DIICOT din municipiul Cluj Napoca. Află care este motivul.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, este vorba despre oamenii de afaceri Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan, care vor fi audiați în dosarul privind delapidarea clubului de fotbal CFR Cluj.

Conform surselor menţionate, procurorii DIICOT au efectuat, joi dimineață, 20 de percheziții în diverse locuri din București și Cluj-Napoca, printre care la clubul de fotbal CFR CLUJ 1907 și la oamenii de afaceri Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan.

Anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, delapidare, cu consecințe deosebit de grave, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în formă continuată.

DIICOT susține că perioada infracțională este 2008 — 2011, perchezițiile având loc la membrii din acea perioadă ai Consiliului de Administrație, precum şi la diverşi contabili și cenzori.

Infracțiunea de delapidare se referă la posibila însușire de bani, respectiv aproape 8,5 milioane de euro din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA, de către persoane din cadrul societății care deține clubul de fotbal, cu atribuții de gestiune sau administrare a sumelor clubului, care nu au calitatea de funcționari publici, în interesul lor ori pentru alte persoane.

Sursele au precizat că faptele ar fi fost comise prin intermediul mai multor entități rezidente și nerezidente (firme off-shore din Cipru și din Seychelles) care au prestat servicii de consultanță și intermediere în domeniul sportiv cu privire la care există elemente majore de suspiciune de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activității echipei și altele) ori care au executat debite față de club provenind din cesiuni de creanță suspecte.

Faptele ar fi fost îndreptate asupra elementelor patrimoniale ale clubului provenite din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA, au mai arătat sursele.

Cercetările privind infracțiunea de evaziune fiscală se referă la evidențierea în actele contabile ale Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale privind suma totală de aproape 8,5 milioane euro, au mai explicat sursele citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *