Skip to content
Internațional

Doi astronauţi saudiţi, un bărbat şi o femeie, trimişi pe Staţia Spaţială Internaţională

news.ro

O misiune privată organizată de compania Axiom Space a decolat duminică spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), având la bord primii doi saudiţi care ajung pe ISS, inclusiv o femeie, relatează AFP.

Rayana Barnawi şi Ali Al-Qarni au decolat la bordul unei rachete Falcon 9 a SpaceX, la ora locală 17:37, de la Centrul Spaţial Kennedy, din Florida. Ei sunt însoţiţi de alţi doi membri ai echipajului. Peggy Whitson, fost astronaut NASA care a fost deja de trei ori pe ISS, este comandantul misiunii. Antreprenorul american John Shoffner este pilot.

Ei vor petrece aproximativ 10 zile la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, unde urmează să ajungă luni, aproximativ la ora 13:30 GMT.

„A fi prima femeie saudită astronaut şi a reprezenta regiunea este o mare plăcere şi o onoare pe care sunt foarte fericită să o am”, a declarat Rayana Barnawi, care este om de ştiinţă. Ea a spus că este încântată de ideea de a se adresa copiilor de pe ISS. “Să le pot vedea chipurile atunci când ei vor vedea astronauţi din regiunea lor pentru prima dată este entuziasmant”, a precizat ea, informează news.ro.

În viaţa de zi cu zi, Ali Al-Qarni este un pilot de luptă. „Întotdeauna am avut o pasiune pentru a explora necunoscutul şi a admira cerul şi stelele”, a afirmat el. „Aceasta este o oportunitate minunată pentru mine să urmez această pasiune şi de data aceasta să zbor printre stele.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *