Skip to content
Societate

Doi bulgari şi doi români au încercat să treacă graniţa prezentând teste false pentru depistarea COVID-19

Inquam Photos/Dan-George Porcuțan
" "

Doi bulgari şi doi români au încercat să treacă graniţa prezentând teste false pentru depistarea COVID-19, la punctul de trecere Giurgiu.

Bulgarii au mărturisit că au cumpărat certificatele care arătau că nu ar fi infectaţi plătind câte 50 de euro, în timp ce românii au susţinut că au rezultatele testelor de la o clinică din Bucureşti.

" "
" "

Conform unui comunicat dat publicităţii, joi, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, cei patru au fost prinşi, miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier.

Astfel, în jurul orei 14.30, s-au prezentat pe sensul de intrare în România, doi bărbaţi, în vârstă de 51 de ani, respectiv 19 ani, de naţionalitate bulgară, care au prezentat pentru control teste PCR cu rezultate negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2, cu scopul de a călători în România. Verificările făcute în vamă au arătat că testele sunt false.

„Cei doi bulgari au declarat poliţiştilor de frontieră faptul că au cumpărat testele PCR negative, de la o persoană necunoscută, plătind câte de 50 de euro”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Trei ore mai târziu, pe sensul de ieşire din ţară, un bărbat în vârstă de 33 de ani şi o femeie de 26 de ani, ambii cetăţeni români, au prezentat autorităţilor teste PCR cu rezultate negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2, cu scopul de a li se permite intrarea pe teritoriul Bulgariei.

„Cei doi români au declarat poliţiştilor de frontieră că au obţinut testele PCR de la o clinică din municipiul Bucureşti, însă nu au putut oferi detalii suplimentare care să conducă la stabilirea identităţii persoanei care le-a întocmit”, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *