Skip to content
Economie

Doi din zece români, în șomaj tehnic în urma pandemiei. Pe 31 august 2020, aproape 120.000 de persoane au rămas fără loc de muncă

www.emptypocketsracingteam.org
" "

Doi din zece români au ajuns anul trecut în șomaj tehnic din cauza pandemiei de coronavirus.  Recordul contractelor suspendate a fost de peste 1,2 milioane și a fost atins pe 13 aprilie 2020.  Cei mai mulți șomeri tehnic au provenit din industria prelucrătoare. Pe 31 august, aproape 120.000 de români au rămas fără un loc de muncă. Majoritatea celor care au pierdut un job erau tot din domeniul industriei prelucrătoare, arată datele Ministerului Muncii, citate de Digi24.

Efectele pandemiei de coronavirus asupra angajaților și locurilor de muncă

Pandemia a trimis doi din zece români în șomaj tehnic. Pe 13 aprilie 2020, când România era în stare de urgență, a fost atins recordul de contracte suspendate – peste 1,2 milioane.

" "
" "

Odată cu relaxarea restricțiilor și reluarea activității economice, numărul celor aflați în șomaj tehnic a scăzut așa că, la finele anului, mai erau înregistrați peste 244.000.

Mai mult de o treime din contractele suspendate au fost din industria prelucrătoare.

Cele mai multe persoane intrate în șomaj tehnic au fost din București, Cluj și Timiș, iar cele mai puține din Ialomița, Mehedinți și Giurgiu.

Pe 31 august 2020, aproape 120.000 de romani au rămas fără un loc de muncă, mai arată datele Ministerului Muncii transmise Digi24.

Cele mai multe contracte încetate au fost înregistrate în industria prelucrătoare, apoi în comerț și construcții. Totodată, cele mai multe erau în București, Timiș și Constanța, iar cele mai puține în Teleorman, Covasna și Mehedinți.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *