Doi dintre pacienţii cu forme severe de malarie, în continuare internaţi

Sursa foto: pixabay

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş”, Simin Florescu, afirmă că doi dintre cei patru turişti români întorşi recent din Zanzibar şi internaţi cu malarie sunt în continuare în spital, iar starea unei femei este foarte gravă, ea respirând asistată de aparate.

Medicul atrage atenţia, la Medika Tv, asupra faptului că turiştii care merg în zone unde există boli tropicale ar trebui să aibă înainte o discuţie cu medic specializat în tratarea bolilor infecţioase şi ar trebui să ştie că şi înainte de călătorie, şi pe timpul şederii şi după întoarcerea în ţară este nevoie de tratament profilactic.

”Noi am avut sute de cazuri de-a lungul anilor. Alerta a fost dată de noi pentru cele patru cazuri de forme de malarie severă, din Zanizbar, cu predilecţie. Era vorba despre turişti plecaţi în vacanţă şi care nu au fost îndrumaţi către o profilaxie, o medicaţie înainte de a pleca în vacanţă. (…) Toţi patru au avut, respectiv au forme severe de malarie, o formă deosebit de periculoasă şi în lipsa unui diagnostic de certitudine şi a unui tratament poate să evolueze chiar şi fatal”, a declarat Simin Florescu, marţi seară, la Medika Tv.

Unul dintre cei doi pacienţi care sunt în continuare internaţi este sub tratament, medicii spunând că speră să nu aibă şi mai multe complicaţii. Cel de-al doilea pacient internat este o femeie care se află de o săptămână, aproximativ, în Terapie Intensivă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL