Skip to content
Politică

Doi foști demnitari, în arest la domiciliu

" "

Curtea de Apel Bacău a admis, luni, cererile formulate de doi foști demnitari privind cererile formulate de aceștia privind înlocuirea măsurii arestării lor preventive, instituită în luna iulie.

Astfel, Gabriel Berca, fost ministru și consilier prezidențial, și ex-deputatul Mihai Banu au fost plasați în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Hotărârea judecătorilornu este definitivă.

" "

Procurorii DNA îi acuză pe cei doi de comiterea unor acte de corupție într-un dosar de trafic de influență deschis în urma unui denunț făcut de Viorel Rusu, om de afaceri din Bacău.

Din coroborarea probatoriului (…) rezultă că în perioada aprilie 2010 — începutul anului 2012, persoana cu putere de decizie în cadrul organizației județene Bacău a PDL a fost inculpatul Berca Gabriel. Din această poziție, Berca Gabriel a stabilit atât sumele ce au fost pretinse și primite de Banu Mihai de la Rusu Viorel, cât și destinația acestor sume de bani, respectiv modul de cheltuire”, se arată în rechizitoriul procurorilor anticorupție, potrivit agerpres.ro.

Gabriel Berca a respins acuzațiile și continuă să-și susțină nevinovația, afirmând că nu a intervenit în favoarea lui Viorel Rusu și nici nu a avut vreo legatură cu finanțarea PDL Bacău.

Potrivit procurorilor, însă, Mihai Banu îl implică pe Gabriel Berca Berca.

Instanța de judecată i-a atenționat pe Gabriel Berca și Mihai Banu că, pe durata măsurii de arest la domiciliu, trebuie să îndeplinească mai multe obligații, între care de a nu comunica cu inculpați ori martori în dosar.

De asemenea, luni, judecătorii au decis menținerea controlul judiciar față de Lucian Banu, fiul lui Mihai Banu, inculpat în calitate de complice în același dosar.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *