Doi funcționari ANAF și-au falsificat diplomele de licență și s-au dat drept economiști

ANAF
ANAF. Sursa foto: FACEBOOK/ANAF

Este scandal de amploare la ANAF. Doi angajaţi şi-au falsificat diplomele de studii pentru a avansa în funcţii. Unul dintre ei a câştigat aproape 200.000 de lei în baza actelor falsificate. Ambii au fost trimişi acum în judecată pentru înşelăciune şi uz de fals.

Cei doi bărbați erau deja angajați la Direcțiile Regionale Antifraudă din Alexandria și din București. Amândoi cu un interes comun – acela de a avansa, asta deși nu aveau studiile necesare.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Fără să se cunoască, cei doi au aplicat același mod de operare. Au falsificat diploma de licență și s-au dat drept economiști. Totul pentru a putea ocupa funcțiile de inspectori ANAF.

În anul 2020, funcționarul public de la unitatea din Alexandria a venit în biroul superiorului cu o diplomă ce avea însemnele Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor. În realitate, însă, bărbatul nu absolvise cursurile facultății. O ezitare din partea angajatorului a scos falsul la lumină.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Totul a ieșit la iveală atunci când angajatorul a verificat autenticitatea diplomei de licență. Când și-a dat seama că are de a face cu un fals, a ales să îi sesizeze pe procurori.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: