Skip to content
Republica Moldova

Doi jurnaliști ruși de propagandă, întorși din drum pe Aeroportul Internațional Chișinău. Aceştia nu și-au putut justifica scopul vizitei

stiri.md

Cotidianul rus ”Известя” a anunțat vineri că doi jurnaliști doi angajați ai săi, jurnalistul Dmitrii Laru și operatorul Victor Țhovrebora nu au fost lăsați să intre pe teritoriul R. Moldova. Potrivit unui articol publicat de cotidianul rus, aceștia ar fi fost întorși înapoi de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Informația a fost confirmată și de ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi. Potrivit ei, decizia a fost luată deoarece cei doi pasageri ai cursei Istambul – Chișinău nu au întrunit condițiile legale pentru autorizarea trecerii frontierei de stat.

Mai mult, în timpul controlului de rutină aceștia nu și-au putut justifica scopul vizitei în R. Moldova și au făcut mai multe declarații contradictorii. Ca rezultat, cetățenii străini au fost returnați cu următoarea rută, Chișinău – Istanbul.

Potrivit deschide.md, cotidianul ”Известя” este cunoscut drept o sursă media pro Kremlin care începând cu 24 februarie a susținut și promovat invazia rusă în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *