Skip to content
Societate

Doi maramureșeni s-au plimbat prin țară, deși aveau coronavirus

Inquam Photos / Dan-George Porcuțan

Doi maramureșeni, soț și soție, care vindeau artizanat pe litoral, au fost lăsați să plece cu mașina din Constanța până în Sighetul Marmației, deși erau confirmați cu coronavirus. Ei au vândut marfa mai multe zile, deși se simțeau rău și așteptau rezultatele testului. Apoi, pe drum, au oprit la mai multe benzinării și fast food-uri. Nu s-ar fi aflat nimic dacă cei doi nu ar fi făcut accident aproape de destinație. Toți cei implicați sunt acum cercetați pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Cei doi soți vând de mai mulți ani artizanat pe litoral. Acum câteva zile, ei s-au simțit rău și s-au dus la un spital privat din Constanță, unde li s-au recoltat probe pentru testarea COVID-19. Ei au continuat să vândă marfa. Practic, realizarea corectă a unei anchete epidemiologice este imposibilă, dat fiind că nu pot fi identificate toate persoanele cu care au intrat în contact.

Mai mult, după ce rezultatele au confirmat că au coronavirus, ei nu au fost opriți la spital, cum cere legea. Ei au plecat apoi pe un drum 800 de kilometri și au oprit la mai multe benzinării și fast food-uri. Drumul de 12 ore l-a obosit pe bărbat, care a ațipit la volan fix aproape de destinație. Duba a intrat într-un gard și nu mică le-a fost mirarea polițiștilor ajunși la locul accidentului, când au aflat că soții au coronavirus.

Agenții și salvatorii n-au intrat în contact cu bolnavii. A fost chemat un echipaj specializat, iar cei doi au fost luați cu izoleta. Trecuseră deja trei zile de la confirmarea infectării, scrie b1.ro.

Două anchete au fost deschise în acest caz. Potrivit unor surse Kanal D, se pare că cei doi soți infectați au refuzat inițial să coopereze cu autoritățile.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *