Skip to content
Politică

UPDATE: Crește numărul oamenilor uciși de furtuna din vestul țării. 8 morți, 30 de răniți

facebook.com

UPDATE 09:16

Numărul răniților după furtuna din Vestul României continuă să crească. S-a atins numărul de opt morți și 67 de răniți, în doar un sfert de oră.

Multe pagube au fost lăsate în urma furtunii. Zeci de copaci au fost distruși, smulși complet din rădăcini, iar acoperișul mai multor clădiri a zburat, potrivit digi24.ro

—————————————————————————————————————

UPDATE 20:15

Bilanțul deceselor cauzate de furtuna care a devastat Vestul României se ridică la 8. Două dintre ele sunt din orașul Timișoara, alte 3 din localități din județul Timis, una din Arad, iar alte două victime s-au înregistrat în Bistrița. Alte 30 de persoane sunt rănite, informează ziare.com.

 

UPDATE 17:50

Numărul victimelor înregistrate după furtuna care a lovit județul Timiș a ajuns la 4 morți și 23 de răniți. Doi victime internate la spital sunt copii și necesită intubare, după cum a precizat Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, în direct la Digi24.

Furtuna s-a dezlănțuit în această după-amiază în vestul țării. Două persoane au murit, în urma rănilor provocate de copacii prăbusiți, iar alte 12 au fost rănite.

Vântul puternic a smuls mai multe acoperișuri ale unor clădiri, care s-au prăbușit pe mașinile aflate în apropiere.

Au fost suficiente doar câteva minute de vânt puternic pentru ca în Timișoara să se declanseze apocalipsa, informează digi24.ro. Centrul orasului a rămas fără curent electric, au zburat țigle si cărămizi în stradă, numeroși pomi s-au rupt, iar pe câteva străzi au cazut schelele de pe clădiri.

Acoperișurile au fost smulse și trântite pe trotuare și în parcări. Numeroase semafoare s-au rupt, iar multi șoferi s-au trezit cu parbrizele sparte.

Un barbat a murit, după ce un panou publicitar s-a prabușit peste el. De asemenea, și o femeie și-a pierdut viața, strivită sub greutatea unui copac doborât de vânt.

Meteorologii au emis, duminică după-amiază, un cod portocaliu de avertizare privind fenomene meteorologice extreme imediate, în intervalul 15.20-17.40. Potrivit acestora, vântul sufla cu 55-60 km/h și în apropierea Timisoarei atinge chiar și 90 km/h.

Vântul puternic a afectat și localitățile limitrofe, cum ar fi șag, Sânmihaiu Roman, Ghiroda sau Giarmata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *