Skip to content
Politică

Doi parlamentari, implicați într-un dosar de spălare de bani. Apropiat al lui Vântu, reținut de procurori

Fostul ziarist de la revista Capital și membru în conducerea Realitatea TV, Dragoş Nedelcu a fost reţinut azi-noapte.

DIICOT îl acuză pe acesta de spălare de bani şi evaziune fiscală şi îi impută un prejudiciu de 15 milioane de euro, bani pe care i-ar fi scos din ţară cu ajutorul unor firme off-shore, informează digi24.

În acest dosar, procurorii DIICOT au început urmărirea penală faţă de doi parlamentari – un senator şi un deputat – precum şi faţă de alte persoane. Dragoş Nedelcu şi un alt om de afaceri vor fi duşi cu propunere de arestare preventivă la Instanţa Supremă, precizează aceeași sursă.

De altfel, acuzaţiile procurorilor sunt conturate în jurul mai multor afaceri în domeniul construcţiilor feroviare pe care Dragoş Nedelcu le-ar fi derulat prin intermediul unor firme fantomă.

Nedelcu ar fi devenit și un apropiat al lui Nelu Iordache, patronul Romstrade.

Fostul ziarist a fost vicepreşedinte în Consiliul de administraţie al Realitatea TV. Dragoş Nedelcu este martorul lui Sorin Ovidiu Vântu în dosarul în care acesta este acuzat de şantaj.

Potrivit probelor existente la dosar, faptele de evaziune fiscală ar fi fost derulate prin intermediul unui sistem de facturi false prin care mai multe firme şi-ar fi redus valaorea taxelor şi a impozitelor datorate statelor.

1 comentariu la “Doi parlamentari, implicați într-un dosar de spălare de bani. Apropiat al lui Vântu, reținut de procurori

  1. Cum asa, in conducere la Realitatea ??? Postul ala basist dar curat ? Ala plin de deontologi ? Deci ala, unde se simte doamna Udrea ca la ea acasa ??? Ca sa stim despre cine vorbim. Nu se poate !!! Poate de aia facuse spume domnu Rares aseara ? Cum care Rares? Ala de s-a suparat ca vacarul pe sat cand nu a ajuns el la TVR ! Acum am inteles. Multumesc psnews.ro !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *