Skip to content
Politică

Doi romani lupta alaturi de separatistii pro-rusi in Ucraina

Doi romani lupta alaturi de separatistii pro-rusi in estul Ucrainei, a anuntat premierul „republicii populare” Donetk, Aleksandr Zaharcenko, potrivit ziare.com.

Acesta a mentionat ca separatistii pro-rusi sunt ajutati si de etnici ucraineni, care sunt voluntari din Rusia si nu militari, alaturi de mai multi sarbi, italieni si germani.
Declaratia lui Aleksandr Zaharcenko a fost facuta sambata la postul TV pro-Kremlin si a fost citata de BBC.

Presedintele „republicii populare” Donetk a declarat ca fortele sale din regiunea Donetk includ 1.200 de combatanti care au fost antrenati in Rusia. Liderul rebelilor pro-rusi a adaugat ca acestia au fost antrenati timp de patru luni pe teritoriul Federatiei Ruse.

Rebelii dispun de 150 de vehicule de lupta, care includ si tancuri, a precizat Aleksandr Zaharcenko.

Rusia a negat informatiile prezentate de reporterii ucraineni si straini potrivit carora ajutorul militar acordat rebelilor ar fi trecut granita.

Liderul separatistilor prorusi a spus intr-o postare pe YouTube: „In prezent, pe axa coridorului (care leaga rebelii din Donetk de cei din Luhansk si granita cu Rusia) au fost asamblate urmatoarele rezerve: 150 de unitati de armanent militar din care aproximativ 30 sunt tancuri, iar restul vehicule de infanterie de lupta si transportatoare blindate de personal, ca si 1.200 de persoane care au facut timp de patru luni antrenament militar pe teritoriul Federatiei Ruse”.

Aleksandr Zaharcenko a adaugat ca armata ucraineana a lasat in urma foarte mult armament „incat nu avem atatea echipaje pentru el – si ma refer la tancuri, transportatoare blindate, rachete si multe altele”.

Ucraina a anuntat vineri ca a distrus spatial un convoi militar care traversa joi granita dinspre Rusia. Rusia a negat aceste informatii, spunand ca reprezinta niste „fantezii” si a specificat ca Moscova nu a oferit arme rebelilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *