Skip to content
Externe

Doi români, morţi într-un accident rutier în Olanda. MAE: Ambasada face demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații

commons.wikimedia.org

Un accident rutier grav a avut loc în apropiere de localitatea Medemblik, Olanda, în urma căuria doi români şi-ar fi pierdud viaţa, potrvit presei olandeze, iar alte 8 persoane au fost rănite. Ministerul Afacerilor Externe transmite că Ambasada României la Haga s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în mass-media şi a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații privind identitatea și starea de sănătatea persoanelor afectate.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Haga s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în mass-media olandeză referitoare la accidentul rutier produs la data de 26 mai 2020, în apropierea localității Medemblik și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații privind identitatea și starea de sănătatea persoanelor afectate. Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident. Ambasada României la Haga este în dialog cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară„, a transim MAE.

Accidentul a avut loc pe şoseaua N240 din apropierea localității Medemblik unde un microbus a fost lovit de un automobil Opel, condus de o tânără de 23 de ani. Ambele autovehicule s-au rasturnat. Cele două victime care şi-au perdut viaţa ar avea 44, respectiv 24 de ani, scrie Hotnews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *