Skip to content
Politică

Doi români, printre răniții în atentatele de la Nisa. Declarațiile ministrului de Externe

Ministrul de Externe Lazar Comanescua oferit câteva indormații despre situația din Nisa, în urma atentatelor ce au avut loc de Ziau Națională a Franței.

Se pare că printre cei peste 100 de răniți se află și două persoane de origine romînă, care au reședina în Franța și care primesc în acest moment îngrijiri medicale.

„Dati-mi voie sa folosesc acest prilej pentru a condamna aceste gesturi abominabile. Acest atentat oribil ne arata cat este de important ca intreaga comunitate internationala sa isi intensifice eforturile pentru a termina acest fenomen, pentru ca aceste acte sa nu se mai intample. Este absolut oribil. Se pare ca printre persoanele ranite grav sunt și doua de origine română, dar cu reședința în Franța, care primesc ingrijiri in acest moment. Nu avem detalii prea multe, deocamdata acesta este informatia. Urmarim in continuare cu atentie situatia”, a declarat Lazăr Comănescu la într-o intervenție telefonică la Digi24.

De asemenea, MAE a transmis și un comunicat de presă prin care prezintă situația de la Nisa.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist care a avut loc în noaptea de 14 iulie 2016 la Nisa, Franţa, în timpul sărbătorii Zilei Naţionale, soldat cu pierderi de vieți omenești şi numeroşi răniţi.

În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor victimelor acestui act de o violenţă incalificabilă şi exprimă întreaga solidaritate cu poporul francez ‎greu încercat. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului şi reafirmă necesitatea concentrării şi intensificării eforturilor internaţionale în combaterea oricăror forme de terorism”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *