Dolarul a atins cel mai scăzut nivel din patru luni, deoarece datele slabe privind locurile de muncă din SUA

Sursa foto: Pixabay

Dolarul american a coborât vineri la un minim al ultimelor patru luni, după ce un raport sub asşteptări referitor la ocuparea forţei de muncă din Statele Unite, pentru iulie, a mărit aşteptările că Rezerva Federală (Fed) va reduce ratele dobânzilor cu 0,50 de puncte procentuale în septembrie, pe măsură ce economia se deteriorează, transmite Reuters.

Angajatorii americani au adăugat în iulie 114.000 de locuri de muncă, sub aşteptările pentru o creştere de 175.000.

Rata şomajului a crescut la 4,3%, peste aşteptările economiştilor, care considerau că va rămâne neschimbată, la 4,1%.

”Aşa arată o sperietură de creştere. Piaţa realizează acum că economia încetineşte într-adevăr”, a declarat Wasif Latif, preşedinte şi director de investiţii la Sarmaya Partners din Princeton, New Jersey.

Departamentul Muncii din SUA a mai spus că uraganul Beryl, care a ajuns în Texas pe 8 iulie, nu a avut ”niciun efect perceptibil”.

Consideră că există acum o probabilitate de 71% ca Fed să reducă dobânzile cu 0,50 de puncte procentuale în septembrie, faţă de 31% înainte de publicarea datelor şi de la 22% joi, potrivit instrumentului FedWatch al Grupului CME.

Fed a menţinut ratele dobânzilor neschimbate la încheierea reuniunii sale de două zile de miercuri, iar preşedintele Fed, Jerome Powell, a spus că ratele dobânzilor ar putea fi reduse cel mai devreme în septembrie, dacă economia SUA va urma calea aşteptată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: