Skip to content
Sport

Doliu în lumea artiștilor: a murit legenda taragotului

transilvanianews.com

Doliu în lumea artiștilor: legenda taragotului, Dumitru Fărcaș, a încetat din viață. Potrivit postului de televiziune Antena 3, artistul era internat într-un spital din Cluj-Napoca, după ce suferise un infarct.

Fărcaș a fost un îndrăgit taragotist român de muzică populară, recent decorat de președintele Klaus Iohannis cu ordinul național ”Serviciu credincios” în grad de cavaler.

În vara anului 2014, Dumitru Fărcaş a rămas fără taragot, după ce acesta i-a fost furat dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir. Aceiași hoți luaseră și un acordeon, cele două instrumente muzicale având o valoare de circa 7.000 de euro.

Dumitru Fărcaş declara atunci că taragotul Stowasser care i-a fost furat este instrumentul său de suflet, pe care a cântat timp de 55 de ani.

Ulterior, un bărbat care susţinea că a furat taragotul lui Fărcaş s-a predat, la Secţia 1 Poliţie. Bărbatul de 38 de ani le-a spus poliţiştilor că a furat dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român acordeonul şi taragotul lui Dumitru Fărcaş. Bărbatul a spus că a crezut că în cutia cu instrumente muzicale se aflau parfumuri.

Acesta a susținut că era singur când a furat taragotul şi acordeonul lui Fărcaş, însă poliţiştii au vizionat imagini surprinse de camerele de supraveghere din zona Ateneului Român şi au stabilit că la furt au participat trei persoane, acestea fiind identificate.

Taragotul lui Dumitru Fărcaş a fost vândut de hoţi cu 100 de lei unui bărbat care a pretins, iniţial, că a găsit instrumentul într-un parc din zona Basarab. Anchetatorii au recuperat şi acordeonul furat.

Apoi, Dumitru Fărcaș și-a taragotul, instrumentul fiind adus cu trenul la Cluj-Napoca de către un poliţist care i l-a predat artistului la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *