Skip to content
Sport

Doliu în lumea sportului! A murit Nicolae Vieru. Mesajul Nadiei Comăneci

teotrandafir.ro

Doliu in lumea sportului! Nicolae Vieru, fost preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, s-a stins într-un spital din Bucureşti.

„NICOLAE VIERU, nu numai o personalitate, ci şi o instituţie prin activitatea desfăşurată de decenii în slujba gimnasticii româneşti şi internaţionale, s-a stins din viaţă după o lungă şi grea suferinţă. S-a stins la 84 de ani, lăsând în urmă o impresionantă carieră şi o moştenire de nepreţuit pentru generaţii de sportivi şi tehnicieni”, scrie pe site-ul Federaţiei Române de Gimnastică.

Nicolae Vieru s-a stins la 84 de ani, într-un spital din Bucureşti, dupa o boală cumplita. La aflarea veştii, fosta gimnastă Nadia Comăneci a reacţionat pe Facebook: „Un om deosebit. Îţi vom duce dorul, dragă Nicolae Vieru. Dumnezeu să te odihnească”

Nicolae Vieru a fost profesor de sport, după care antrenor al lotului masculin de gimnastică, precum şi preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, în perioada 1987-2005. Între anii 1991 și 1998, a fost vicepreședinte al Comitetului Olimpic Român.

Din 2006, era preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Gimnastică, iar din 2008 vicepreşedinte al forului internaţional de profil.
În 2000, a fost distins cu Medalia Națională Serviciul Credincios, clasa I. Nicoale Vieru a semnat de-a lungul carierei sale, numeroase cărți și articole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *