Skip to content
Sport

Doliu in sportul românesc. Un fost canotor a murit

" "

Fostul canotor, component al loturilor României, Iulian Arba, a murit electrocutat, la doar 26 de ani.

Iulian Arba (26 de ani) a murit, sâmbătă, în zona comunei maramureşene Vadu Izei, în timpul unei partide de pescuit, când s-a electrocutat după ce ar fi atins firele de înaltă tensiune cu undiţa.

Nici nu ştiu ce să spun. Am fost colege cu mama lui, Rodica, atâţia ani la lot, e o nenorocire pentru ea şi soţul său. Rodica nici nu era acasă, ci la Piatra Neamţ, la înmormântarea surorii ei, care a fost şi ea canotoare. Suntem cu toţii alături de familie, dar nici nu ştii ce să spui, cum poţi ajuta după asemenea tragedie„, a declarat preşedintele FR Canotaj, Elisabeta Lipă, relatează România Liberă.

Potrivit acesteia, Iulian Arba a făcut canotaj de performanţă până la 23 de ani, fiind component al loturilor României, după care s-a retras acasă, în Maramureş, unde împreună cu familia au deschis o afacere.

Mama tânărului, Rodica Arba, a fost componentă a lotului olimpic de canotaj al României, cucerind numeroase medalii, între care şi trei olimpice – două de aur la JO din 1984 şi 1988, respectiv una de argint în 1988.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *