Skip to content
Dolj Știri locale

Dolj: 34 de unităţi de învăţămînt au schimbat scenariile pentru săptămâna 1-5 martie

Inquam Photos/Octav Ganea

34 de unităţi de învăţământ din judeţul Dolj au schimbat scenariile de desfăşurare a activităţii pentru săptămâna 1-5 martie a.c., iar numărul şcolilor care vor fi în scenariul 3 a crescut de la cinci la opt, potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dolj, Alexandru Gîdăr.

Şcolile din comunele Gângiova, Ghindeni, Goieşti şi Călăraşi au trecut din scenariul 2 în scenariul 3, iar şcolile din comunele Predeşti şi Drăgoteşti au trecut din scenariul 1 în scenariul 3, aceste şase comune având în ultimele 14 zile rata de infectare peste 3 la o mia de locuitori. Şi în comuna Întorsura rata de infectare continuă să fie mai mare de 3 la mie, iar şcolile rămân şi săptămâna viitoare în scenariul 3.

Sunt şi câteva localităţi în care elevii se vor întoarce săptămâna viitoare în clase, deci vor fi în scenariul 1, pentru că rata de infectare a scăzut sub 1 la mia de locuitori, printre acestea aflându-se şi cele din municipiul Băileşti. Municipiul Craiova rămâne şi săptămâna viitoare în scenariul 2, iar liceul şi grădiniţa din comuna Cârcea trec din scenariul 3 în scenariul 2„, a declarat, vineri, inspectorul general Alexandru Gîdăr. citat de Agerpres.

Potrivit inspectorului general al IŞJ Dolj, câteva sute de angajaţi din învăţământul preuniversitar din judeţ, personal didactic şi nedidactic, s-au vaccinat la centrul de vaccinare special amenajat pentru ei, în clădirea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Dolj, care a devenit funcţional începând de miercuri, 24 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *