Skip to content
Dolj Știri locale

Dolj: Angajaţii din învăţământ vor putea fi vaccinați în CJRAE de miercuri

Inquam Photos/Octav Ganea

Un centru de vaccinare pentru personalul didactic şi nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar a fost amenajat la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Dolj, acesta urmând să devină funcţional începând de miercuri, 24 februarie.

Inspectorul general al IŞJ Dolj, Alexandru Gîdăr, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că a fost aleasă clădirea în care funcţionează atât Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, cât şi Liceul Tehnologic Special „Beethoven”, întrucât dispune de două intrări separate pentru asigurarea unui circuit într-un singur sens, fără intersectarea persoanelor, dar şi a celorlalte reguli de funcţionare a centrelor de vaccinare.

Clădirea este situată într-o zonă centrală a oraşului, dispune de două intrări, iar spaţiul îndeplineşte condiţiile pentru amenajarea unui centru de vaccinare. Până în acest moment s-au vaccinat circa 1.000 de angajaţi din învăţământul preuniversitar şi, în acest moment, sunt înscrise 371 de persoane sub 55 de ani, şi 217 peste 55 de ani.

Aceste persoane ar trebui să fie imunizate până sâmbătă. În funcţie de solicitări, pentru perioada următoare se va stabili modalitatea de funcţionare a acestui centru, care este coordonat de DSP Dolj„, a afirmat inspectorul general Alexandru Gîdăr.

Directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj, Elena Cocoş, a declarat că programările pentru vaccinare se fac de către unităţile şcolare şi DSP Dolj.

Am amenajat tot parterul clădirii, unde vor fi patru săli disponibile, din care două săli pentru vaccinare, o sală pentru completarea documentelor şi o sală pentru monitorizarea post-vaccinare.

Vaccinarea va începe de miercuri, 24 februarie, se va face zilnic între orele 8.00-19.00. Se vor face vaccinuri cu Pfizer şi cu AstraZeneca, iar programările se fac de către unităţile şcolare şi DSP Dolj, care asigură şi personalul medical„, a precizat directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *