Skip to content
Dolj Știri locale

Dolj: Continuă disputa în jurul târgului de Crăciun de la Craiova

facebook christmas tree

Căsuţele comercianţilor din centrul Craiovei, veniţi din întreaga ţară să-şi vândă produsele de sărbătorile de iarnă, sunt în continuare închise. Primarul Craiovei încă mai speră să obţină aprobări pentru a le redeschide, dar cei de la Prefectura Dolj continuă să le refuze cererea.

Jurnaliştii Digi24 au încercat să obţină un punct de vedere de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, dar directorul nu a răspuns la telefon.

Căsuțele din târgul de Crăciun de la Craiova au fost deschise în data de 28 noiembrie, dar numai pentru o oră, cât timp au fost controale, ulterior comercianţii fiind nevoiţi să tragă obloanele. Autorităţile susţin în continuare că aceste căsuţe ale comercianţilor au fost închise ilegal şi speră să obţină aprobare ca să le redeschidă.

Am primit de la domnul prefect o solicitare de a trimite în copie aceste acorduri, să le vadă probabil cum arată.

Nu scrie pe ele absolut nimic despre Târgul de Crăciun, este comunicat doar acordul nostru de a ocupa aceste spaţii şi aștept să vadă că este în ilegalitate de mai bine de o săptămână şi să ne trimită şi dumnealui răspuns”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Comercianţii au plătit chiria pe întreg sezonul și fac demersuri ca să-şi recupereze banii.

Ne-am recuperat banii, mi i-am luat înapoi, nu ştiu ceilallţi ce au făcut. Dar nu am avut probleme. Au spus tututor celor care au plătit să facă formalităţile pentru recuperarea banilor”, spune Mili Florescu, comerciant.

Locuitorii din Craiova speră ca Târgul de Crăciun să fie, totuși, redeschis. Bucuria ar fi în special pentru cei mici, spun ei.

Îmi pare rău că sunt închise, era bine să fie deschise, dar e superb”, spune o femeie cu un copil în brațe.

„Eu aş fi vrut, că e bucuria copiilor, dar asta e”, declară resemnat un bărbat.

Reprezentanţii Prefecturii susţin în continuare că târgul nu are aviz de funcţionare.

1 comentariu la “Dolj: Continuă disputa în jurul târgului de Crăciun de la Craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *