Skip to content
Dolj Știri locale

Dolj: Cum încep școlile în județ. În patru localități se aplică scenariul roșu

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Situația de joi din județul Dolj, stabilită de rata incidenței cazurilor de coronavirus, indică faptul că 92 de unităţi şcolare cu personalitate juridică din totalul de 217 încep, luni, 8 februarie, cursurile în scenariul verde, 121 în scenariul galben şi alte patru vor derula activitatea în scenariul roşu, potrivit craiovaforum.

Conform Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dolj, în 24 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din judeţ, inclusiv în municipiul Craiova, rata de infectare în ultimele 14 zile a fost între 1 şi 3 la 1.000 de locuitori.

" "
" "

În alte patru localităţi, această rată a fost mai mare de 3 la 1.000 de locuitori, iar în restul de 83 de UAT-uri rata a fost de sub 1 la 1.000 de locuitori.

Potrivit inspectorului general adjunct al IŞJ Dolj Alexandru Gîdăr,  în cele 24 de unităţi administrativ-teritoriale unde rata de infectare este între 1 şi 3 la mia de locuitori şi unde se aplică scenariul galben, inclusiv în municipiul Craiova, sunt 121 de unităţi şcolare cu personalitate juridică.

Acesta a mai spus că în cele 83 de localităţi unde se aplică scenariul verde sunt 92 de şcoli cu personalitate juridică, iar în cele patru şcoli din Brabova, Drăgoteşti, Mischii şi Gherceşti se aplică scenariul roşu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *