Skip to content
Dolj Știri locale

Dolj: Explozie de cazuri de infectare cu noul coronavirus la Penitenciarul Craiova

Facebook

Un număr total de 27 de deţinuţi de la Penitenciarul Craiova au fost confirmaţi cu COVID-19, urmând să fie trataţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava. Ca urmare, vor fi testaţi toţi deţinuţii şi angajaţii penitenciarului.

Având în vedere confirmarea pozitivă SARS-CoV-2 a 7 persoane custodiate de Penitenciarul Craiova, administraţia locului de deţinere şi Direcţia de Sănătate Publică Dolj au demarat verificările pentru stabilirea contacţilor şi a potenţialei surse de infectare. Astfel, prin aplicarea de teste, au fost identificate alte 20 de cazuri de îmbolnăvire. Persoanele în cauză nu prezintă simptome specifice COVID-19 şi se aflau cazate în acelaşi spaţiu. Tratamentul specific le va fi asigurat în cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, conform metodologiei interne„, a transmis, marţi, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, potrivit News.ro.

Totodată, se continuă testarea întregului efectiv de deţinuţi şi a cadrelor unităţii. „Administraţia locului de deţinere urmează indicaţiile Direcţiei de Sănătate Publică Dolj şi implementează măsurile stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spaţii, intensificare triaj epidemiologic cadre şi deţinuţi, intensificare monitorizare medicală deţinuţi). Starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate este optimă, iar măsurile de informare/consiliere completează demersurile specifice de intervenţie. De asemenea, activităţile operative curente se derulează fără disfuncţionalităţi„, a arătat ANP.

Până la finalizarea anchetei epidemiologice, sursa de infectare rămâne incertă. Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava asigură gestionarea cazurilor uşoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din rândul persoanelor private de libertate. De asemenea, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a prevăzut, raportat la contextul epidemiologic naţional, reintroducerea unor măsuri de prevenţie, destinate întocmai limitării situaţiilor de risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *