Skip to content
Dolj Știri locale

Dolj: Femeia gravidă care a murit la UPU-SJU Craiova, confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2 după deces

alba24.ro

Femeia gravidă, în vârstă de 36 de ani, care a murit, vineri, la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, a fost confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2 după deces, potrivit unui comunicat remis de conducerea spitalului.

Pacienta în vârstă de 36 de ani cu sarcina în evoluţie 38 săptămâni a fost adusă în serviciul UPU-SCJU Craiova, în cursul nopţii, fiind redirecţionată de către medicul de gardă de la Spitalul Filantropia Craiova – spital desemnat suport COVID-19 pentru Obstetrică Ginecologie.

La preluare, pacienta conştientă prezenta febră, tuse, dispnee, cu reducerea semnificativă a saturaţiei de oxigen. Pacienta era cunoscută cu hipertensiune arterială, astm bronşic şi obezitate gradul III.

Având în vedere starea generală gravă şi suspiciunea cu infecţie SARS-CoV-2, pacienta a fost imediat admisă în aria de izolare specifică UPU unde se iniţiază terapie specifică şi se continuă investigarea în scop diagnostic, inclusiv consultul de specialitate şi recoltare probe biologice în vederea identificării infecţiei cu SARS-CoV-2″, afirmă conducerea SJU Craiova.

Potrivit sursei citate, în cursul dimineţii, în ciuda stabilizării iniţiale, starea generală a femeii s-a degradat brusc şi a intrat în stop cardio-respirator.

„Se iniţiază imediat resuscitare, conform protocolului în vigoare pentru gravide, care se continuă fără rezultat timp de 90 de minute. La ora 10,30 se întrerup manevrele de resuscitare şi se declară decesul.

Rezultatul testului RT-PCR, primit după decesul pacientei, a confirmat infecţia cu SARS-CoV-2 a gravidei”, se mai spune în comunicat.

Conducerea spitalului a declanşat o anchetă internă în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *