Skip to content
Dolj Știri locale

Dolj: Firma poloneză Solaris a început livrarea celor 16 autobuze electrice către Primăria Craiova

Facebook/ Lia Olguta Vasilescu

Firma poloneză Solaris a început livrarea celor 16 autobuze electrice pentru transportul public din Craiova, pentru care a încheiat anul trecut cu municipalitatea un contract de 57.536.000 lei, fără TVA.

Potrivit primarului Lia Olguţa Vasilescu, primul autobuz electric va intra, începând de miercuri, în parcul auto al Regiei de Transport al municipalităţii, iar celelalte 15 autobuze vor fi livrate până în luna iulie.

Primul autobuz electric achiziţionat de Primăria Craiova a ajuns în ţară şi va intra, de mâine, în parcul auto al RAT Craiova. (…) Până în luna iulie urmează să sosească încă 15 astfel de autobuze”, a scris Vasilescu, marţi, pe pagina de Facebook.

Primăria Craiova şi firma Solaris Bus and Coach SA din Polonia au semnat, în aprilie 2020, contractul de achiziţie pentru cele 16 autobuze electrice.

Finanţarea este asigurată prin programul european – MOTRIC 1, pentru care municipalitatea asigură o contribuţie de 320.000 euro. Potrivit reprezentanţilor primăriei, autobuzele electrice au 18 metri lungime, 2,55 m lăţime şi 3,48 m înălţime, capacitatea de 40 de locuri pe scaune şi 94 locuri în picioare, un loc pentru persoanele cu dizabilităţi, sunt dotate cu aer condiţionat, cu 8 camere de supraveghere video, cu prize de încărcare pentru device-uri pasageri.

Autobuzele vor intra pe 3 trasee de pe raza municipiului, care au fost deja stabilite.

Pe lângă ele 16 autobuze electrice, proiectul presupune şi instalarea a 16 staţii de încărcare lentă şi 4 staţii de încărcare rapidă pentru acestea, precum şi semaforizarea şi includerea în sistemul actual de management al traficului a 5 intersecţii de pe traseele de autobuz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *