Skip to content
Dolj Știri locale

Dolj: Furnizarea apei, raţionalizată la Craiova, din cauza unei defecţiuni şi a secetei / Compania anunţă că stocurile s-au epuizat

thesungazette.com

Compania de Apă Oltenia anunţă că va întrerupe, joi seară, furnizarea apei în municipiul Craiova pentru refacerea stocurilor epuizate. S-a lucrat 34 de ore pentru remedierea unei avarii, iar la finalul lucrărilor a crescut excesiv consumul. 12 cartiere sunt afectate, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, transmis de Compania de Apă Oltenia, din cauza avariei de pe aducţiunea de apă Isvarna – Craiova, pentru remedierea căreia s-a lucrat 34 de ore, cumulată cu perioada caniculară, care a dus la creşterea excesivă a consumului, rezerva de apă a municipiului Craiova s-a epuizat.

”În aceste condiţii, Compania de Apă Oltenia este nevoită să furnizeze apă, astăzi, 21.07.2022, în intervalul orar 19.00 – 21.00. După ora 21.00 se întrerupe alimentarea cu apă, pentru refacerea stocurilor necesare asigurării alimentării în regim continuu. Vor fi afectate cartierele Şimnicu de Jos, Centura de Nord, Craioviţa, George Enescu, Brazda lui Novac, zona de centru, Rovine, Lăpuş, Lăpuş-Argeş, Valea Roşie, Sărari şi Bariera Vâlcii”, se arată în comunicat.

Compania de Apă Oltenia mai anunţă că, prin laboratoarele de analiză a apei potabile, va monitoriza permanent calitatea apei după repunerea în funcţiune a sistemului.

”Atenţionăm utilizatorii de apă potabilă din zonele menţionate că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calităţii apei potabile din punct de vedere al turbidităţii şi culorii. La apariţia acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă, până la limpezirea apei”, mai transmite sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *