Skip to content
Dolj Știri locale

Dolj: La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova se va realiza un centru pentru pacienţii cu arsuri grave

cvlpress.ro

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova se va realiza un centru pentru pacienţii cu arsuri grave, în cadrul unui proiect de circa 5 milioane euro prin care Consiliul Judeţean Dolj modernizează şi extinde Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului.

Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, Unitatea Funcţională pentru Arşi va fi organizată în spaţiile destinate celor două săli de operaţii ale UPU, iar în acest sens au fost deja emise autorizările necesare de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

După cum se cunoaşte, Unitatea de Primiri Urgenţe trece printr-un amplu proces de modernizare şi extindere, lucrările fiind iniţiate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Dolj şi preluate apoi spre finanţare printr-un proiect cu fonduri nerambursabile.

În urmă cu două luni, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică, domnul profesor universitar doctor Marius Ciurea, şi managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, domnul Laurenţiu Ivanovici, ne-au cerut sprijinul pentru a transforma sălile de operaţii ale UPU într-un centru pentru arşi. Ne-am alăturat acestui demers, pe care îl considerăm vital pentru întreaga noastră zonă, şi am solicitat Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia acordul de a interveni asupra proiectului pe care îl derulăm cu finanţare din fonduri europene.

Răspunsul pe care l-am primit din partea directorului general al ADR SV Oltenia, doamna Marilena Bogheanu, a fost pozitiv, întrucât modificările nu afectează îndeplinirea indicatorilor asumaţi prin proiect de către Consiliul Judeţean, iar organizarea unui centru pentru arşi este asimilată urgenţelor medico-chirurgicale şi de terapie intensivă cu circuit închis, cheltuielile realizate în acest sens fiind eligibile pentru a fi suportate din fonduri europene„, a anunţat, marţi, preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, potrivit Agerpres.

Vasile a mai spus că există toate premisele ca noua structură să devină funcţională într-un timp scurt, cu atât mai mult cu cât la nivelul spitalului există deja aparatura şi dotările necesare pentru amenajarea unei săli de operaţii şi a primelor două dintre cele 4 rezerve destinate pacienţilor, care vor fi create aici.

Investiţia pentru modernizarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a SCJU Craiova, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, este derulată de Consiliul Judeţean cu finanţare obţinută prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţele Mehedinţi, Dolj şi Olt la servicii medicale de urgenţă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *