Skip to content
Dolj Știri locale

Dolj: Povestea unei învățătoare care a murit din cauza Covid. A stat o noapte în Ambulanță, pentru că nu erau locuri în spital

Gazeta de Sud

Publicația Gazeta de Sud spune povestea tragică a unei învățătoare din Craiova, Cristina Mirela Herzal, care a murit din cauza Covid-19, după ce a vrut să se interneze, însă a fost trimisă acasă. Ulterior, ea a chemat Salvarea, însă a stat în Ambulanță mai bine de o noapte, pentru că nu erau locuri disponibile în spital.

„Pe 30 martie trebuia să vină la şcoală. Am sperat că va reveni din momentul în care am aflat că nu e bine. Totul a început într-o zi de vineri. Am primit un telefon de la doamna şi de la o colegă a sa că nu se simt bine. Au fost la spital să-şi facă testul. Doamna Cristina a ieşit pozitivă. A vrut să se interneze de atunci, dar un medic i-ar fi spus să-şi ia tratamentul şi să meargă acasă.

Asta era duminica, în urmă cu două săptămâni. Aşa a făcut. După trei zile, miercuri, mi-a scris „doamna director, ce mă fac, mi-e rău nu mai pot!”. A sunat la salvare până la urmă. Când au luat-o cu salvarea avea mască, vorbeam cu ea prin mesaje. Îmi scria şi îmi trimitea poze. A stat mult în salvare, o noapte şi o jumătate de zi, nu ştiu exact cât. Ştiu că îmi scria că nu erau locuri.

Mai erau 14 sau 16 pacienţi pe lista de aşteptare. Nu a fost loc la Infecţioase şi au dus-o la Filantropia, la Medicală 1. Îi era rău. Era cu masca de oxigen pe faţă şi îmi scria: „Vă rog să mă salvaţi! Am aflat că mă vor duce la Caracal.” Deja începuse să tuşească şi să scuipe sânge. Au transferat-o la Caracal. Am vorbit cu ea joi, în urmă cu o săptămână. Îi era şi mai rău”, a declarat pentru Gazeta de Sud  directorul Şcolii gimnaziale „Traian” din Craiova, instituția școlară unde lucra învățătoarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *