Skip to content
Dolj Știri locale

Dolj: Primăria Craiova menţine reducerea de 50% a impozitului pe clădirile nerezidenţiale în care au loc servicii turistice

news.ro

Primăria Craiova a anunţat că menţine reducerea de 50% a impozitului pe clădirile nerezidenţiale în care au loc servicii turistice. Aceasta este valabilă pe o durată de cel mult 180 de zile într-un an calendaristic.

Primăria Craiova a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că vine în ajutorul mediului de afaceri din domeniul HoReCa, grav afectat de criza din 2020, şi scade taxele şi impozitele pentru cei care activează în această branşă.

Municipalitatea a decis să menţină reducerea de 50% a impozitului pe clădirile nerezidenţiale în care se prestează servicii turistice. Reducerea se menţine pe o durată de maxim 180 zile într-un an calendaristic pentru anul 2021”, se arată în comunicat.

De asemenea, taxa pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizaţiei privind desfăşurarea activităţilor înregistrate în grupele CAEN 561 – Restaurante, 563 – Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor înregistrează o scădere de 50% faţă de anul 2020.

Sursa citată menţionează că o altă hotărâre a fost aceea de a diminua taxele locale pentru ocuparea terenurilor aparţinând domeniului public şi privat cu terase sezoniere, parcuri de distracţii şi activităţi de agrement în care se desfăşoară activităţi comerciale, diferenţiate pe zone de atracţie comercială.

Astfel, pentru zona 0, taxa va fi de 0,03 mp/zi faţă de 0,60 lei mp/zi anul trecut, zona 1 – 0,02mp/zi faţă de 0,40 lei mp/zi, în timp ce zonele 2 şi 3 vor plăti 0,01/zi lei mp faţă de 0,30 lei mp/zi.

Primăria Craiova menţionează că, în ceea ce priveşte persoanele juridice, impozitele se menţin la nivelul anului 2020, în vreme ce, pentru persoanele fizice, ca efect al comunicării transmise de către Ministerul Finanţelor Publice, taxele şi impozitele vor creşte cu indicele de inflaţie care a fost stabilit la pragul de 3.8%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *