Skip to content
Dolj Știri locale

Dolj: Purtarea măştii în spaţiile publice deschise devine obligatorie în judeţ

monitoruldegalati.ro

Purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise devine obligatorie, de sâmbătă, şi în judeţul Dolj, în urma unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Măştile trebuie să acopere gura şi nasul şi trebuie purtate în pieţe, târguri, în zonele de aşteptare pentru pasageri, dar şi în zonele pietonale intens circulate.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a adoptat astăzi, 01.08.2020, o hotărâre cu privire la măsurile necesare pentru punerea în aplicare a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, devine obligatorie purtarea măştii de protecţie, să acopere gura şi nasul, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Dolj.

Astfel, este obligatorie purtarea măştii în pieţele şi târgurile organizate în localităţile din judeţul Dolj, pe toată durata de funcţionare a acestora, în zonele de aşteptare pentru pasageri (staţii de autobuz/microbuz şi tramvai, peroane ale staţiilor/ gărilor C.F şi autogărilor, zona adiacentă a Aeroportului Internaţional Craiova cuprinsă între terminalul aeroportului şi drumul naţional DN 65, inclusiv în parcarea aeroportului), indiferent de intervalul orar, dar şi în zonele pietonale intens circulate din municipiul Craiova, în intervalul orar 20.00-02.00, în zona Centrului Vechi, în perimetrul delimitat de străzile Calea Unirii, A.I.Cuza, Mihail Kogălniceanu şi Arieş, inclusiv pe sectoarele străzilor nominalizate aferente perimetrului delimitat.

Potrivit sursei citate de News.ro, fac excepţie de la aplicarea acestor măsuri copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, dovedite prin prezentarea unor documente medicale corespunzătoare, dar şi persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante.

În plus, administratorii sau proprietarii spaţiilor publice deschise trebuie să afişeze la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective. ”În situaţia nerespectării măsurilor, regimul contravenţional aplicabil este cel stabilit de legea Nr. 55/2020, art. 64-70, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterior. Hotărârea intră în vigoare la data adoptării”, se precizează în document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *