Skip to content
Dolj Știri locale

Dolj: Robot ce consultă pacienții diagnosticați cu Covid, conceput de șase elevi craioveni

craiovaforum

Șase elevi craioveni au fost premiați, în cadrul competiției PoliHack, după ce au creat un robot ce oferă consultații primare pacienților diagnosticați cu Covid 19, îi ajută și alertează camera de gardă în cazul în care starea lor se înrăutățește, potrivit craiovaforum.ro.

Cei șase elevi învață la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova și au reușit să conceapă și să pună în funcțiune acest robot revoluționar în doar 48 de ore, anunță Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

„Acesta oferă consultații primare pacienților, diagnosticați cu Covid 19, le oferă sprijin și medicație primară și alertează camera de gardă în cazul în care starea lor se înrăutățește. Acest robot oferă date despre pacient și aparținătorilor, printrun website”, spun reprezentanții ISJ Dolj.

Elevii au conceput robotul în cadrul competiției PoliHack, un concurs de tradiție organizat de Universitatea Tehnică din Cluj.

Cu acest, craiovenii Vlad-Cristian Nedelcu, Mihnea Stamatie, Dominic Staicu, Rareș Dafina, Adrian Ioana, Tania Vînturiș au fost premiați, clasându-se pe locul al doilea la nivel național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *