Skip to content
Dolj Știri locale

Dolj: Șase persoane reţinute în dosarul vaccinărilor fictive

news.ro

O femeie în vârstă de 44 de ani, medic, şi cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 56 de ani au fost reţinuţi în dosarul vaccinărilor fictive din judeţul Dolj, acestea urmând să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a anunţat joi, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reţinut, miercuri seara, pentru 24 de ore, o femeie de 44 de ani şi cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între între 30 şi 56 de ani, bănuiţi de comiterea infractiunilor de  înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals informatic şi instigare la fals informatic.

În acest dosar, poliţiştii au făcut, miercuri, 36 de percheziţii domiciliare, informează news.ro.

Din cercetările efectuate, a reieşit că, în perioada mai 2021 – prezent, femeia de 44 de ani, din comuna Seaca de Câmp, în calitate de medic, ar fi  înregistrat în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, mai multe persoane din judeţul Dolj, ca fiind vaccinate, deşi în realitate acest lucru nu s-a realizat. De asemenea, în urma probelor administrate, au fost identificate persoane care ar fi instigat-o pe femeia în cauză ca, prin prisma calităţii deţinute, să introducă în sistemul informatics Registrul Electronic National al Vaccinărilor date informatice necorespunzătoare adevărului cu privire la imunizarea prin vaccinare împotriva virsului SARS-Cov 2, având ca urmare eliberarea unor adeverinţe de vaccinare nereale”, a transmis IPJ Dolj.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate înscrisuri,  suporturi optice şi dispozitive electronice, care pot constitui mijloce de probă în dosarele penale.

Şaptesprezece persoane au fost duse la sediul poliţiei pentru audieri, iar şase dintre acestea au fost reţinute de poliţişti, pentru 24 de ore. Acestea urmează să fie prezentate, joi, Judecătoriei Calafat, cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *