Skip to content
Dolj Știri locale

Dolj: Toţi porcii din comunele Teasc şi Gighera, sacrificaţi din cauza pestei porcine

radioconstanta

Autorităţile au început, marţi, sacrificarea tuturor porcilor din comuna doljeană Teasc, iar miercuri va începe uciderea porcilor şi în cele trei sate ale comunei Gighera (Zăval, Gighera, Nedeia), localităţi în care au fost identificate mai multe focare de pestă porcină.
Prefectul judeţului Dolj, Narcis Purcărescu, a declarat, pentru AGERPRES, că sacrificarea porcilor se face în baza unei hotărâri a Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă.

Azi (marţi, n.red.) am început sacrificarea tuturor porcilor din Teasc, iar de mâine, tot prin aceeaşi hotărâre a Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, începem în satul Nedeia, comuna Gighera, pentru că boala a avut o evoluţie extraordinară: în trei săptămâni am identificat noi focare de pestă porcină în Bechet, Ostroveni, Zăval, Gighera, Nedeia, Măceşu de Jos, Măceşu de Sus, Cârna. Nu mai vorbim de Teasc care a fost prima localitate unde am identificat focare de pestă porcină, iar boala a evoluat extraordinar de rapid„, a declarat Purcărescu.

Potrivit sursei citate, la ultima inventariere, la Teasc mai erau până în 300 de porci, iar în satele Zăval, Gighera, Nedeia, circa 1.000 de animale. În ceea ce priveşte situaţia din comuna Ostroveni, prefectul judeţului Dolj a afirmat că aici a fost identificat un singur focar, iar după lichidarea acestuia nu a mai apărut niciun caz nou, însă au fost identificare noi focare de pestă în comunele Măceşu de Jos, Măceşu de Sus şi Cârna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *