Dominic Fritz a sufocat Timișoara cu gunoaie: USR, o problemă pentru sănătatea cetățenilor

Dominic Fritz, sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Dominic Fritz, primarul USR din Timișoara, a sufocat orașul cu gunoaie și a pus în pericol sănătatea cetățenilor. Timișoara nu a fost niciodată atât de murdară cum a fost în timpul mandatului lui Dominic Fritz: străzile acoperite de gunoaie, saci cu deșeuri pe toate străzile, șobolani peste tot, parcuri acoperite de buruieni și amenzi de la Garda de Mediu pentru primăria controlată de USR.

De la începutul mandatului, Dominic Fritz a privit nepăsător la mormanele de gunoaie de pe străzile din oraș. Primăria controlată de USR nu avea niciun plan de salubrizare, iar cetățenii erau nevoiți să supraviețuiască printre gunoaie.

Străzile și trotuarele din oraș erau acoperite de un strat gros de noroi și frunze de copaci. Dominic Fritz nu a avut nicio intenție să le curețe. Dezastrul ecologic din Timișoara a continuat în fiecare an din mandatul lui Fritz. În campania electorală din 2024, primarul a lăsat din nou străzile pline de gunoaie (foto mai jos).

Toată această mizerie din oraș a reprezentat un adevărat pericol pentru sănătatea cetățenilor. Gunoaiele lăsate de Dominic Fritz pe străzile din oraș au atras numeroși șobolani care puteau ataca copiii sau să răspândească alți viruși și microbi. Cetățenii s-au plâns de mai multe ori de prezența șobolanilor, care au învățat să se adapteze la gunoiul din oraș.

Străzile din Timișoara, acoperite de gunoaie/ Sursa foto: video Facebook

Garda de Mediu, amenzi pentru primăria lui Fritz

Garda de Mediu nu a rămas indiferentă la dezastrul ecologic din Timișoara. După ce numeroși cetățeni au prezentat străzile pline de gunoaie, comisarii de la Garda de Mediu au făcut un control în oraș. Primăria Timișoara, condusă de Dominic Fritz, a fost amendată cu 60.000 de lei pentru că nu a curățat străzile din oraș și a pus în pericol atât mediul înconjurător, cât și sănătatea cetățenilor.

„Urmare a apariției în presa scrisă și televizată a numeroaselor sesizări cu privire la starea de salubrizare defectuoasă în Municipiul Timișoara, comisarii GNM CJ Timiș au efectuat operativ un control pe raza teritorial administrativă a Municipiului Timișoara, în vederea verificării stării de salubrizare a localității, ocazie cu care s-a constatat că aspectele reclamate se confirmă: starea de salubrizare în Municipiul Timișoara lasă de dorit, pe domeniul public au fost identificate abandonări de deșeuri, măturatul stradal pe lângă borduri lipsește cu desăvârșire, frunzele nu au fost colectate și predate către operatori autorizați”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu.

Parcurile, pline de buruieni

Nepăsarea lui Dominic Fritz s-a văzut și în parcurile din oraș. Primarul nu a depus niciun efort să îngrijească parcurile, pentru că despre modernizarea acestora nici nu se pune problema. Parcurile au fost acoperite de buruieni și ocupate de șobolani.

Parcul Rozelor, care trebuia să fie plin de trandafiri, a ajuns plin de buruieni în timpul mandatului lui Dominic Fritz. Buruienile au crescut mai mari și decât unele bănci din parc, acoperind totul. Parcul s-a transformat într-o mică pădure în care oamenii nu mai aveau curaj.

„Așa a ajuns să arate fostul minunat Parcul Rozelor sub administrația Fritz! Cultură de ambrozie! Ce și cât mai trebuie, oare, să distrugă acești impostori, pentru a se da undă verde aplicării legii și pentru ei și, consecință imediată, “întreruperii de drept înainte de termen a mandatului”, cum scrie la lege?!”, declara Nicolae Robu, în 2022.

Situația din Parcul Rozelor nu s-a schimbat nici în 2024. După 4 ani de mandat, acesta și-a adus aminte că trebuie să taie iarba, dar în continuare există anumite zone neglijate. Parcul arată bine doar în pozele lui Dominic Fritz, pentru că realitatea îl contrazice.

Chiar și alte parcuri din oraș au fost invadate de buruieni, cum e cazul Parcului Justiției. În 2022, acest parc era și el acoperit de buruieni, iar reprezentanții primăriei dădeau vina pe vreme.

„Vorbim despre o situație excepțională, care se întâmplă doar primăvara, timp de câteva săptămâni, în care din cauza vremii prielnice iarba crește cu 1-1,5 centimetri pe zi”, spunea purtătorul de cuvânt al primăriei.

Dominic Fritz nu avea grijă de parcuri din cauza vremii. USR-istul nu se aștepta să fie primăvară și să crească iarba, a fost luat pe nepregătite. Primarul voia să spună că primăvară era vinovată pentru buruienile din parcuri.

În timpul mandatului lui Nicolae Robu, Parcul Justiției era plin de lalele și alte flori. După doar 2 ani cu Dominic Fritz, din parc au dispărut florile și au apărut buruienile. În doar 2 ani, primarul USR a distrus toate lucrurile bune din oraș și a abandonat parcurile.

Primarul USR nu a investit în parcuri și a pus în pericol sănătatea cetățenilor într-un oraș sufocat de gunoaie. Dominic Fritz vrea un nou mandat de primar, iar cetățenii sunt chemați la urne, pe 9 iunie, pentru a decide dacă vor în continuare un primar care îngroapă orașul în gunoaie și distruge parcurile.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: