Skip to content
Politică

Dominic Fritz, atacat dur de Ben Oni Ardelean: TM2023 nu are voie să dea greş din cauza unui băieţel răsfăţat ajuns în fruntea oraşului alături de gaşca sa

Ben Oni Ardelean Inquam Photos/Virgil Simonescu

Decizia primarului USR Dominic Fritz ca Primăria Timişoara să oprească finanțarea Asociației Timișoara Capitală Culturală a Europei 2023 naște vii reacții în spațiul public. Simplii timișoreni sau figuri publice și-au exprimat îngrijorarea că orașul ar putea rată cel mai important proiect cultural al României.

Deputatul PNL de Timiș Ben Oni Ardelean a reacționat pe pagina sa de Facebook, unde condamnă hotărârea principalului finanțator al proiectului, susținând că intenția edilului este aceea de a direcționa banii în noul centru de proiecte pe care și l-a înființat în cadrul primăriei.

Citeşte şi: Primarul USR-ist al Timişoarei lasă fără bani proiectul simbol al oraşului

Timișoara Capitală Europeană a Culturii nu are voie să dea greș din cauza unui băiețel răsfățat ajuns în fruntea orașului alături de gașca sa.

De peste opt luni, primarul Timișoarei promite cu surle și trâmbițe restartarea proiectului de inters național și european “Timișoara 2023”. Din păcate singurele acțiuni întreprinse au constat în nenumărate scandaluri și conflicte, postări lacrimogene pe Facebook, contractarea cu 27.000 € a unei firme de consultanță deținută de celebra Corina Șuteu (ministra cu ponei roz a lui Cioloș) și multe altele.

Surprinzător, ieri aflăm că Primăria Timișoara nu va mai finanța Asociația “Timișoara Capitală Culturală Europeană”, ci va merge pe drumul său, pompând bani în nou înființatul Centru de Proiecte al PMT- care se dorește a fi o enclavă în cadrul proiectului TM2023, una în care gașcă însetată gestionează de una singură toți banii de la Primărie.

Stimați domni, vă rog, opriți-vă! Încetați cu menținerea unor conflicte dăunătoare pentru întreaga țară, nu doar pentru oraș! Gășiți soluții și nu vă mai mutați jucăriile în funcție de cum vă este vouă bine!

Timișoara are nevoie de profesioniști demni și cinstiți și la cârma sa! Am spus-o în repetate rânduri: nu sunteți în stare, plecați acasă! Din păcate, zilnic, alături de marea dumneavoastră echipă de “profesioniști”, dovediți întregii comunități că sunteți cea mai mare dezamăgire. Treziți-vă odată!”, a scris parlamentarul de Timiș Ben Oni Ardelean pe pagină să de pe rețeaua de socializare, informează opiniatimisoarei.ro.

Implicat direct în eforturile pentru câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeană, fostul viceprimar al Timișoarei Dan Diaconu a reacționat şi el: „Timișoara 2023: Eu am obosit! Am scris câteva zeci de pagini în dosarul de candidatura! Am făcut parte din prezentarea din prima selecție și din a două și sper că a contat. Faultul a devenit sport local!

E cel mai important proiect al Timișoarei, după 1990. Și totuși, se judecă, totul, în cheie politică, sau propagandistică. Suntem chiar nebuni??? Serios”, a scris Dan Diaconu pe pagina să de Facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *