Skip to content
Politică

Dominic Fritz, din nou ținta liberalilor din Timiș: A început să strige ”Carantinați Timișoara!”, iar asta nu e o atitudine responsabilă

Inquam Photos / Cornel Putan

Contactat de PS News, deputatul PNL de Timiș, Ben-Oni Ardelean, susține că primarul Timișoarei, Dominic Fritz, ar fi putut face mai multe pentru a evita carantinarea municipiului, în condițiile în care a dispus de instrumentele necesare.

„Cred că în Timișoara și în județ se testează foarte mult în comparație cu alte județe unde ai 40 de teste pe zi și trei infectări. Calculul pe rata de infectare și pe incidență trebuie să fie refăcut sau făcut într-un mod în care situații de genul acesta, unde Timiș apare cu cea mai mare rată de infectare și băgat în carantină, iar alte județe unde nu se testează rămân zone verzi, să nu se mai întâmple.

Cred că într-un astfel de context este foarte important să fim rezonabili și în același timp să fim echilibrați în declarații, dar ceea ce mi s-a părut mie la domnul Fritz a fost atunci când a început să strige ”Carantinați Timișoara!”. Carantinarea Timișoarei afectează viața socială, afectează copiii, îi afectează pe cei care se deplasează la muncă, și aceasta nu este o atitudine responsabilă a primarului Fritz care a văzut pofta ce-a poftit și anume carantinarea Timișoarei”, susține liberalul.

De asemenea, Ben-Oni Ardelean este de părere că edilul Timișoarei ar fi trebuit să gestioneze diferit pandemia pentru a nu se ajunge în situația carantinării orașului.

„Eu cred că orice fel de administrator public, primar, persoană decizională în astfel de situații este responsabilă atât timp cât are instituții sub domnia sa care trebuie să gestioneze procedural pandemia: are poliția locală care trebuia să facă verificări altfel decât le-a făcut, are instituțiile din subordine în care oamenii au fost infectați și au existat focare în instituțiile primăriei. Această gestiune mai cu atenție trebuia făcută de către primarul Fritz. Categoric, acesta ar fi putut face mai multe pentru Timișoara”, a conchis deputatul.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, a cerut, luni seara, administraţiei timişorene să vină cu un plan de acţiune prin care să se reducă perioada carantinării şi a efectelor negative ale acesteia asupra sectorului social, economic şi educaţional. Liberalul a afirmat, într-o declaraţie de presă, că primarul Dominic Fritz, care este şi preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Timişoara, a avut cadrul contextual şi instrumentele, „dar nu a făcut nimic pentru a reduce rata de infectare, ba mai mult, a trecut sub tăcere focarul de COVID de la Biroul de Urbanism, nu testează angajaţii, nu are proceduri interne şi a expus astfel populaţia la infectare, în trei cazuri prezentate în presă (…)”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *