Skip to content
Politică

Dominic Fritz fentează carantina! A plecat la Novi Sad, după ce a dezinformat DSP Timiş că nu a fost contact cu Alin Nica, testat pozitiv

Facebook

Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica și Alexandru Proteasa, au fost confirmați cu COVID-19. În cazul lui Nica, testul RT-PCR aferent a fost făcut miercuri, înaintea unei conferințe de presă susținute la Reșița. La aceeași conferință, au participat și președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca, și primarii Reșiței și Timișoarei, Ioan Popa, respectiv Dominic Fritz.

Dacă șefii de la CJT au intrat în izolare, primarul Dominic Fritz a ținut neapărat să plece, joi, la Novi Sad. Surse confidențiale au declarat pentru Ziua de Vest că Fritz a anunțat DSP Timiș că nu a fost contact direct cu Alin Nica.

Conform legislaţiei actuale, contacții unei persoane infectate sunt obligați să stea în carantină: cei vaccinați sau trecuți prin boală – 5 zile; ceilalți nevaccinaţi– 10 zile.

Bogdan Marta, consilierul personal al lui Fritz a transmis: „În cursul zilei de ieri, dl. primar Dominic Fritz a participat împreună cu dl. Nica la o conferință de presă, la Reșița. Pe tot parcursul acestui eveniment dl. primar a respectat toate regulile de siguranță, deci nu este considerat contact direct, conform normelor în vigoare. Dl. primar a efectuat ieri (miercuri – n.r.) un test PCR la Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș», deoarece astăzi este invitat la Novi Sad, la o întâlnire cu primarul acestui oraș și la ceremonia de deschidere a anului în care acest oraș va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii. Testul a ieșit negativ. Domnul primar a repetat testul în această dimineață (joi – n.r.), iar rezultatul a fost, din nou, negativ. Domnul primar îi urează domnului Nica însănătoșire grabnică și multă sănătate”.

Potrivit sursei citate, testul de miercuri, despre care nu se specifică ce tip este, al lui Fritz a fost făcut înainte de conferința de presă la care s-a întâlnit cu Nica. Iar cel de joi nu știm cât de relevant poate să fie, din moment ce întâlnirea a avut loc cu nici 24 de ore înainte, iar perioada de incubație pentru COVID-19 este, de obicei, de câteva zile. Cât despre faptul că „dl. primar a respectat toate regulile de siguranță, deci nu este considerat contact direct”, trebuie menționat că acestea sunt interpretări pur personale ale legislației, nu ale unor specialiști.

În imaginile și înregistrările video de la evenimentul de miercuri, de la Reșița, se observă clar că Fritz a stat zeci de minute în apropierea lui Nica, și că cei doi au avut chiar și contact fizic.

Prin urmare, Dominic Fritz a plecat la Novi Sad, unde orașul sârb își organizează ceremonia de deschidere a anului de „Capitală Europeană a Culturii”. La același eveniment ar fi trebuit să fie reprezentat și CJ Timiș, însă Alin Nica, evident, nu a putut merge. Dominic Fritz, pe de altă parte, se pare că a ținut să reprezinte personal primăria, transmite Ziua de Vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *