Skip to content
Știri locale Timiș

Dominic Fritz pierde din nou în instanță: Curtea de Apel Timișoara a respins recursul primăriei, organigrama rămâne suspendată

Inquam Photos/Cornel Putan

Primăria Timișoara n-a reușit nici cu avocați externi să convingă instanța de noua organigramă. Curtea de Apel Timișoara a menținut sentința dată în vară de tribunal, după amânarea de săptămâna trecută.

Tribunalul Timiș a decis, în urmă cu două luni, să le dea dreptate, parțial, Sindicatului Liber al Salariaților din Primăria Timișoara și celor 33 de angajați nemulțumiți de noua organigramă. Atunci a fost suspendată hotărârea de consiliu local pentru organigrama propusă de Dominic Fritz, la două săptămâni de la aprobare, iar judecătorii au decis să suspende și examenele de selecție pentru încadrările sau numirii în funcțiile ale funcționarilor publici și personalului contractual, dar și câteva dispoziții de primar.

Conform deciziei, suspendarea produce efecte până la pronunțarea instanței de fond sau „60 de zile în cazul în care persoana vătămată nu introduce acțiunea în anularea actului”. Cum era de așteptat, Primăria Timișoara a depus recurs. A angajat și avocați externi, chiar firma decanului Baroului Timiș, S.C.P.A. Stănilă și Asociații, cu un contract în valoare de 99.000 de lei fără TVA, 220 de lei/oră.

După amânarea de săptămâna trecută, din cauza incompatibilității judecătorului Maria Dascălu, Curtea de Apel Timișoara a decis, marți, 19 octombrie, să respingă recursul primăriei.

„Respinge recursul formulat de recurenţii-pârâţi CL Timișoara și primarul municipiului Timișoara împotriva Sentinţei civile nr. 809 din data de 16 August 2021 pronunţată de Tribunalul Timiş în Dosar nr. 3407/30/2021. (…) Obligă recurenţii – pârâţi la plata către intimatul – reclamant Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara şi din Serviciile aflate în Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara a sumei de 4.760 lei cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă, este soluția pe scurt a instanței.

Deocamdată, Primăria Timișoara funcționează doar parțial după noua organigramă, după cum a explicat avocatul Cristian Clipa, specialist în drept administrativ. Aceasta rămâne însă suspendată până la pronunțarea instanței de fond.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *