Skip to content
Politică

Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei: Am dat șpagă o singură dată

Facebook/USRTimis

Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei din partea USR-PLUS, susține că a dat șpagă o singură dată, când a ajuns în premieră în România, cu autocarul. El a povestit că era însoțit de trei prieteni și că au fost avertizați de o persoană din autocar de faptul că, dacă vor să treacă frontiera, vor trebui să achite câte 5 euro fiecare.

Eram patru persoane care mergeam cu autocarul în România. Am fost avertizați că ne vor cere 5 euro la graniță. Noi nu voiam să dăm, dar eram și destul de timizi. Așa că am dat toți patru 10 euro, compromisul nostru a fost să dăm fiecare jumătate din cât trebuia (…) Pentru mulți ani am venit cu autocarul în România și am observat că din ce în ce mai puțini oameni au dat acești 5 euro. Țin minte o situație în care efectiv s-a ridicat un pasager și a mers la prima doamnă care a zis că nu dă și tot așa. A ajuns la mijlocul autocarului unde toată lumea a refuzat și persoana aia s-a întors rușinată.

Acum nu aș da și nici n-aș lua șpagă. Aș chema imediat autoritățile competente. Pentru mine asta e baza contractului între cetățean și mine ca primar, ca autoritate publică. Toată lumea este tratată legal, noi toți jucăm după aceleași reguli. Dacă ceri o autorizație trebuie să fii tratat la fel, indiferent că ești bogat sau sărac. Șpaga distruge acest sistem de reguli și distruge competiția. Unde e distrusă competiția, apare mediocritatea”, a declarat Dominic Fritz, sâmbătă, la Digi24.

Dominic Fritz este primarul ales al Timișoarei, ca urmare a alegerilor locale din 27 septembrie. Rezultatul de la Timișoara, spunea el, după aflarea rezultatelor, „este o victorie a timișorenilor și un simbol foarte puternic pentru nu doar o Timișoară europeană, ci și o Românie europeană”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *