Skip to content
Știri locale Timiș

Dominic Fritz: Semafoarele nu mai trebuie să fie o afacere, ci să îmbunătăţească traficul / Peste 170 de semafoare ”inutile”, demontate

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, anunţă că marţi au fost demontate 23 de semafoare ”inutile”. Până acum au fost demontate 150 de corpuri de semaforizare care vor fi folosite în viitor, acolo unde va fi nevoie.

Dominic Fritz precizează că alte 100 de semafoare vor fi demontate în perioada următoare, de pe străzile din Timişoara.

”Gata cu semaforişoara. Azi am demontat 23 de semafoare inutile, care doar ne-au enervat în trafic. Continuăm cu alte încă o sută. Până acum am dat jos peste 150 de corpuri de semaforizare.  Nu le aruncăm, le vom folosi acolo unde chiar va fi nevoie în viitor. Semafoarele nu mai trebuie să fie o afacere, ci să îmbunătăţească traficul”, a scris dominic Fritz, marţi seară, pe pagina de Facebook.

Edilul a subliniat că, după ce au fost scoase semafoarele de pe o stradă centrală, tramvaiele vor circula mai repede.

”După ce le-am demontat pe cele de pe Proclamaţia de la Timişoara, tramvaiul circulă mai repede pentru că nu se mai opreşte la fiecare semafor”, a mai scris Fritz.

Proiectul ”Trafic management şi supraveghere video” a prevăzut semafoare noi în 44 de intersecţii, 90 de intersecţii modernizate, montarea de camere de supraveghere în 134 de intersecţii, montarea a 230 de camere video în trafic, a şapte radare de viteză, a 13 radare de informare, a 13 panouri cu afişare numerică, precum şi montarea unui număr de 37 de sisteme de detecţie a trecerii pe roşu, a 17 panouri de afişare a mesajelor variabile şi amenajarea unui centru de comandă pentru trafic şi supraveghere video. Totul a costat aproape 6 milioane de euro, mare parte din bani venind de la Uniunea Europeană.

Din cauza numărului mare de semafoare montate în Timişoara, pe strază şi intersecţii, oraşul a fost supranumit ”Semaforişoara”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *