Skip to content
Opinii & Analize

Domnu’ Basescu, cand vorbiti de mafia universitara, vorbiti si de aia care le-au dat diplome Elenelor dumneavoastra favorite?

Domnu’ Basescu, cand vorbiti de mafia universitara, vorbiti si de aia care le-au dat diplome Elenelor dumneavoastra favorite?

C. e un amic de-al meu, extrem de enervant. A facut si el niste bani vanzand niste terenuri lasate de parinti si de atunci se caca pe el ca e “antreprenor” si “om de afaceri”. De cand a venit criza, nu mai vinde terenuri, deci nu mai face bani, si e revoltat pe politicieni pentru ca au distrus mediul de afaceri. Intelegeti? Omul refuza sa creada ca, de fapt, nu este un business-man, ci un norocos. Si ma scoate din sarite.

Asa si Basescu, cu discursul privind studiile superioare. Nu stiu cum va simtiti voi cand il auziti pe Traian Basescu vorbind despre educatie, in general. Eu unul, insa, stiu ca ma apuca nervii aia mari.

Si asta pentru ca Basescu e doar un taranus istet si tupeist. Daca-i citesti biografia, iti dai seama ca studiile au trecut pe langa el cum trec dirigintii pe langa elevii care au nevoie de un sfat. Sigur, a invatat sa conduca o nava, sa foloseasca o terminologie tehnica, si, ulterior, sa citeasca un buget si o factura. Dar astea le invati exersand, fara studii superioare. Basescu nu e genul ala de navigator care isi poate imagina un nou model de nava, sau genul de politician care poate creiona un set de politici publice de avangarda. Si stiti de ce? Pentru ca n-a invatat nimic serios, sistematic, la scoala.

Mintea lui, considerata “brici” in mod abuziv, este doar mintea lui Moromete. Da, Basescu are instincte bune. Da, Basescu se pricepe la oameni. Nimic din ce-l defineste azi nu provine din studiu. Si se vede pe el ca educatia nu l-a influentat: inca nu stie sa vorbeasca sau sa scrie corect, se poarta ca un grobian in situatii de protocol inalt si este inapt sa foloseasca tehnologia moderna. Basescu are succes doar in situatiile in care ii este permisa abordarea frontala, brutala, direct la decidentul-cheie. Imaginiti-vi-l pe Basescu incercand sa va vanda un telefon, sau o asigurare: tabloul ar fi grotesc.

Ori, in conditiile astea. sa-l auzi pe Basescu vorbind despre bacalaureat, facultate, sau despre mafia universitara este jenant. Daca profesorii n-ar fi fost tributari acestui mod de a face educatie – ascultand de partid, inainte de Revolutie, si bucurandu-se de spagi, dupa – Basescu era acum marinar sau docher. Sa ai promovabilitate suta la suta era sarcina de partid, la fiecare scoala, liceu sau facultate. Sa se uite cine are chef, daca are: a fost vreun repetent in liceul sau in facultatea unde a terminat Basescu studiiile?Punem pariu ca nu?

Sa adaug ca toata liota lui de supusi, de la Udrea la Branza, are studiile facute de-ampulea, pe bani si pe influenta? Uitati-va pe CV-ul oricarui ministru PDL, notati studiile facute si incercati sa le puneti o intrebare din aria de competenta aparent dobandita, sa vedeti cat de jalnic le va fi raspunsul. Apropo: stiati ca favorita lui Basescu, Elena Udrea, are un master in securitate si aparare nationala? Nu in manichiura-pedichiura, sau in fashion. cum am fi crezut. Nu, nene: in tancuri, rachete, comunicatii criptate, informatii tactice, de-astea. Pai cum sa vorbesti, frate, ca Basescu, cand esti inconjurat de semidocti cu studii la misto, despre mafia universitara? Cat tupeu sa ai?

Si inca ceva. Incerc sa nu fiu rau, sa nu uit ca si eu sunt tata, dar n-am cum, este dincolo de orice limita a tupeului sa strigi “invatamantul superior nu e pe bune” cand fiica ta are dificultati de exprimare si conjugare in limba romana specifice clasei a patra. Domnu’ presedinte, asta mica unde a facut facultatea? Ce note a luat? Cate dintre ele sunt pe bune? Cate telefoane s-au dat ca sa-si ia diplomele? Ati numarat vreodata situatiile jenante in care ne-ati pus ca popor, incredintandu-i cu japca fiicei dumneavoastra un post de reprezentare internationala?

Sigur ca nu-i bine ce se intampla. Sigur ca era mai bine ca liceele sa organizeze acele cursuri post-liceale, nu universitatile. Dar este culmea penibilului sa apari si sa critici sistemul, dupa ce sistemul ti-a acoperit cu sclipici tot jegul din anturaj.

“Imi cer iertare. De 25 de ani, de cand fac politica la nivel inalt, n-am facut nimic bun pentru invatamant si am profitat de el cat am putut. Azi dimineata am vorbit cu Elena Udrea sa renunte la diplomele obtinute prin aranjamente oculte, e timpul sa avem un presedinte care nu are diploma obtinute aiurea. Am vorbit si cu fiica mea, sa faca o declaratie de scuze publice pentru modul in care si-a parcurs mandatul de europarlamentar si sa se dedice, de azi inainte, cresterii copiiilor. De pe aceasta pozitie, de om care este dispus sa renunte la multe pentru integritatea unei declaratii politice, afirm cu toata responsabilitatea: mafia din universitati egal Victor Ponta egal bla-bla…”.

Asa trebuia sa incepeti declaratia despre universitati, domnu’ presedinte. Sau sa taceti.

NOTA: Elena Basescu a absolvit Facultatea de Relații Comerciale Financiar Bancare Interne și Internaționale, și are o diplomă de master în Comunicare Politica. Elena Udrea a absolvit Facultatea de Științe Juridice și Administrative, Colegiul Național de Apărare, Colegiul de Management al Resurselor Apărării, Educațional și al Achizițiilor și are o diploma de master în Securitate și Apărare Națională.

6 comentarii la “Domnu’ Basescu, cand vorbiti de mafia universitara, vorbiti si de aia care le-au dat diplome Elenelor dumneavoastra favorite?

  1. Fabulosul comunicat al PMP-ului, dupa „intilnirea istorica” de la Cotroceni si recent de pe o terasa din Mamaia ….Reproduc acel comunicat, demn de o antologie a delirului electoral: „A fost o întâlnire la nivel înalt, între doi preşedinţi ai României, între actualul Preşedinte al României şi viitorul Preşedinte al României. A fost aproape un moment istoric: am văzut mai natural ca niciodată o predare de ştafetă.”
    Nu poţi pretinde respect cînd tu nu ai faţă de ceilalţi decît dispreţ, cînd îi tratezi cu aroganţă pe cei care te critică sau nu sînt de acord cu tine, cînd toate acţiunile tale publice respiră falsitate, ipocrizie şi o doză masivă de parvenitism. Altfel spus, nu impresionezi pe nimeni cînd vrei să pari ceea ce nu eşti. Or, ceea ce frapează în atitudinea zisei Elene este tocmai pretenţia de a fi luată drept altceva decît este : a jucat comedia bunei gospodine cînd, de fapt, este evident că ea însăşi nu este una. Pentru a fi un bun politician nu e nevoie nici să dai cu mopul, nici să tricotezi şi nici să scoţi pîinea din cuptor, are cine să facă asta în locul tău. Incompetenţa profesională şi lipsa eficienţei politice nu se pot ascunde în spatele unui breton cu mop!

  2. DA—perfect adevarat dar cand afli ca banii au plecat degeaba din bugetul familiei–CINE E VINOVAT ? PROFESORII—care nu munceste .

  3. Treaba este dificila atat timp cat exista baieti si fete care au dat in rate bacalaureatul la „limba matematica” adica de n ori pana cand au promovat pacatosul de 5(cinci), acest gen de inidvizi au un tupeu fantastic mai ales cand dupa ce au lipit cateva hectare de afise electorale sau ce au mai facut in acest sens pretend functii grele de conducere intr-o ierarhie serioasa.Astia sunt genul care daca arunca o hrtie pe strada si le atragi atentia in cel mai fericit caz dau replica de genul „da’ ce gunoierii sa inter in somaj?!?”Suntem obligati ca cel putin prin vot public sa optam pentru normalitate ca sa nu ne injure prea rau generatiile urmatoare, pentru ca prin ceea ce am tolerat sa se intample sincer meritam toate reprosurile…La aceasta ora luptam cu efectele tolerantei oportunistilor cu caractere indoielnice care cu tupeu „ne arata cat e ceasul”.
    Cu stima,
    Marius Mocanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *