Skip to content
Opinii & Analize

Domnu’ Dragnea, dar chiar așa de tare vă deranjează apa?

" "

„Ai toată susţinerea mea să faci o analiză serioasă a contractelor cu Luxten şi cu Apa Nova, părerea mea. Ai toată susţinerea mea. Eu cred că preţurile şi la un contract şi la celălalt sunt nejustificat de mari. Asta e părerea mea. Şi eu cred că dacă vei începe o investigaţie, o să ai nişte surprize… n-o să fie uşor”, i-a spus Dragnea Gabrielei Firea, la deschiderea Şcolii politice de vară a femeilor social-democrate.

Nu știu cum sună la voi afirmația asta, dar pe mine mă ia cu fiori reci pe la ceafă și mă bușește un râs d-ăla, ca atunci când ai lovit mașina, cobori cu chiu cu vai de la volan și calci într-un căcat. Imaginea cu Dragnea și cu Firea, doi comunistoizi dați cu smacuri democratice, punând țara la cale, mă sperie îngrozitor. Pe de altă parte, planurile lor strategice pentru București mă înduioșează.

" "
" "

Parcă o văd pe Firea cum dă aprobator din cap, cu ochiii sclipindu-i în cap, după ce Dragnea îi spune care-i șmenul cu Apa Nova. Parcă o aud, ca-n nea Mărin miliardar: “Ești mare, boss. Numai tu puteai să te gândești la așa ceva!!!”

Să faci o analiză serioasă”. Adică, domnu’ Dragnea, dacă nu-i ziceai tu, doamna Firea făcea o analiză neserioasă? Sau n-o făcea deloc? Păi, ce primar ai pus la Capitală, coane, dacă e nevoie să o duci tu de mână printre contracte?

„Ai toată susținerea mea”. La ce-i trebuie susținere doamnei Firea, dacă face analiza serioasă? Susținerea e necesară când vrei să faci un abuz administrativ, să iei gâtul unei firme pe care n-ai putut să o agăți altfel. Doamna primar trebuie să se uite pe contract și în lege, nu să se ia de păr cu vreo contabilă de la Apa Nova doar pentru că ți se pare ție apa scumpă…

Eu cred că prețurile sunt nejustificat de mari”. Comparativ cu ce, nea Dragnea? Că uite, sunt statistici pe net, Bucureștiul are tariful (5,6 lei/metrul cub) la apă mai mic decât Budapesta. Sau te raportezi la venituri? Că aceleași statistici spun că un bucureștean mediu plătește doar 2,5% din venituri pentru apă, iar la tine acest procentaj este ZERO. Apropo: cum reușește un tip ca tine, care încasează lunar 14.000 de lei și stă moca în București, fără să plătească apa, să constate dacă apa e scumpă sau nu?

„N-o să fie ușor…” Așa e. O să fie tot mai greu să vindeți rahaturi de-astea manipulatoare. Încă două-trei declarații de-astea și o să mă convingi și pe mine, care nu cred că în România mai există, politic, dreapta și stânga, că ești doar un comunist pur-sânge și un pericol public pentru țara asta. Că ești gata să înfierezi și să naționalizezi companii private doar pentru că ți se pare ție, un neica-nimeni, venit de la Poplaca, că e scump nu știu ce serviciu.

Sau faci pe prostul? Cumva ai lansat mesajul: „E prea scumpă apa în București, când umpli cada plătești 3 lei” ca să nu mai fie oamenii atenți la furăciunile adevărate, alea de milioane de euro, în care se scaldă sute de pesediști?

Știi unde e apa scumpă, domnu’ Dragnea? Fii atent, că te învăț: cum intri în București, faci stânga pe Kiseleff, întorci la Arcul de Triumf și parchezi la intrarea în Herăstrău, în fața debarcaderului. Cum te uiți în stânga, e Berăria H. Acolo e scumpă apa, domnu’ Dragnea! Opt lei am dat pe o nenorocită de apă Bucovina la 0,33 l, în timp ce o halbă de bere Ciuc de 0,40 l era doar șapte lei. Așa că te rog să iei atitudine. Să vezi: de ce mă pedepsește patronul de la Berăria H că nu consum alcool și, că tot te dai de stânga, cum dracu’ de e apa mai scumpă când te uiți în stânga?!

Editorialist PSnews.ro și pasionat de fotografie, Bogdan Stoica are un blog de succes care se menține în Top 10 Național de câțiva ani, depășind 1 milion de cititori unici.

Pe Bogdan Stoica îl puteți citi și pe www.bogdanstoica.ro.

" "

3 comentarii la “Domnu’ Dragnea, dar chiar așa de tare vă deranjează apa?

  1. Domnu’ Stoica, toată stima! Dar vedeţi că încurcaţi sticluţele. Halba nu-i seringă. Litrii si mililitrii sunt in ligi diferite.
    P.S.: Băbaiatule!

  2. daca tot este asa ieftina apa,atunci ce rol au mai avut multiplele manipulari(pt. crestere) ale votului din Consiliul general

    Cred ca IEFTIN este pt.dv. si ApaNova.

    Apropo la Budapesta ungurii au re-nationalizat distributia de apa/curent electric/gaze,pe cand in RO.nu avem parte decat de cresteri de tarife.La orice…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *