Skip to content
Opinii & Analize

Domnule Toader, un fashion designer pentru pușcăriași, pe când?

Tudorel Toader, al nostru ministru al Justiției, a găsit soluția pentru situația dezastruoasă în care se află pușcăriile din România: îi duce pe deținuți la nutriționist.

Pai de, am terminat de rezolvat ce am aveam de rezolvat și acum ne îngrijim și de câte calorii au nevoie deținuții să consume zilnic. Vorba aia, întâi ne luam căruța și pe urmă vedem dacă mai avem bani și de cai. Însă, întrebarea mea pentru al nostru ministru este: Un fashion designer, pe când?

Păi nu trebuie să ne îngrijim și de vestimentația lor? Sunt sigură că Botezatu are niște idei bune pentru dumneavoastră și cu banii vedem noi cum facem, mai luăm de la Sănătate, că deh, nu vă faceți griji, ne-am obișnuit să venim cu pastilele și perfuziile în buzunar. Doar suntem în România, nu?

Acum, mai în glumă mai în serios Tudorel prin această ”reforma” ne demonstrează încă o dată că locul lui nu e ăsta. Se pricepe la orice altceva, mai puțin la Justiție.

Îi amintesc domnului Tudorel Toader, în cazul în care a uitat, că din analiza statisticilor Curţii Europene a Drepturilor Omului în ultimii 4 ani rezultă că România are cele mai multe condamnări dintre statele Uniunii Europene pentru încălcarea art. 3 din Convenţie; la nivelul statelor membre ale Consiliului Europei, România este depăşită în mod constant numai de Rusia, iar în anii 2011 şi 2013 şi de Turcia şi
Ucraina.

Și nu, domnule ministru, nu ne condamnă CEDO că pușcăriașii mănâncă prea multe sau prea puține calorii, ci pentru că deţinuţii sunt ţinuţi în condiţii inumane!

În pușcăriile din România se bea apă filtrată prin șervețele umede!

Unde nu mai spun că deținuții din țara noastră nu beneficiază de condițiile minime de viață, patru metri pătrați pentru fiecare condamnat, atunci când sunt încarcerați iar lipsa celor patru metri este văzută de CEDO ca o tortură.

Deci, domnule Tudorel când lăsăm prostiile și ne apucăm de treabă serioasă? P.S. Mai avem vreo lună din alea 6 date de CEDO să ne rezolvăm problemele, să venim cu un plan de rezolvare. Chestia asta nu nutriționiștii face parte din ”marele plan”? 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *