Skip to content
Opinii & Analize

Don Dan Barna. USR într-o criză existențială și amenințat de partidul înființat de securiști

USR a ajuns un circ ieftin care ne aduce aminte doar de PPDD, diferența e că PPDD măcar apărea la televizor. Recent, Don Dan Barna a ajuns să calce în picioare democrația din partid de teamă să nu piardă șefia pentru partidul înființat de familia unui securist, PLUS-ul lui Dacian Cioloș.

Prima lovitură a lui Don Barna a fost aceea de a muta alegerile pentru șefia partidului înainte de campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Știa că o să piardă, știa că o să i se ceară demisia și voia doar să se asigure că nimeni nu-i amenință tronul. Don Barna și gașca sa au dat o lovitură în statutul USR pentru a-l menține la conducerea partidului. El încă mai consideră că trebuie să fie șef pentru că a ajutat la proiectul „fără penali” (declarat neconstituțional), dar în cazul ăsta ar trebui să fie șefi de partid toți cei care au lucrat la proiect.

Don Barna a mai făcut o șmecherie pentru a rezista la conducerea partidului, după ce Viorica Dăncilă l-a bătut în campania electorală. Când s-a organizat un fel sondaj în partid, pentru a întreba membrii dacă vor sau nu să fie demis, Don Barna a publicat constant numele celor care au votat deja, semn că îi știe pe toți și știe ce mișcări fac. O tactică de intimidare văzută la mafioți și la securiști, de aici și numele Don Barna, dacă v-ați întrebat de ce insist cu asta.

Doar mafioții și securiștii vin la tine și îți spun că știu ei ce ai făcut și care e treaba cu tine, iar dacă mai faci un pas care nu e pe placul lor, ai încurcat-o. Cam asta le-a transmis și Don Barna. Adică el voia să arate că e atotștiutor și atotputernic (a fost bătut de Dăncilă, ca să nu uite useriștii care se cred cele mai deștepte ființe umane). Cine mai avea acum curaj să-l contrazică pe liderul suprem Don Barna, un politician de mâna a doua (bătut de Dăncilă)?

Așa s-a întâmplat că, deși în mediul online toți îi cereau demisia, la sondajul ăsta vreo 75% au votat pentru rămânerea lui în funcția de președinte al partidului, și s-au întors toți să pupe mâna. Un adevărat „capo”.

Dar Don Barna nu e mafiot pentru că mafioții câștigă, măcar uneori, el n-a câștigat nimic, ci doar încearcă să pară lup într-o turmă de oi și încă mai pozează într-un om respectabil chiar dacă știm toți că a fost abonat la banii statului și a sprijinit grupuri de interese. Acum s-a speriat că poate fi înghițit de partidul înființat de familia unui securist și condus de Dacian Cioloș. Cum PLUS pregătește de câteva luni fuziunea cu USR (doar dacă respectă condițiile lor), Don Barna dă semne că se trezește la realitatea și îi închide ușa-n nas lui Dacian Cioloș. Acum ar vrea să aibă candidat comun cu PNL în unele regiuni din țară și mai ales în București, ceea ce îi spulberă complet șansele lui Vlad Voiculescu, individul care exploatează drama copiilor bolnavi de cancer pentru a-și face și el o carieră politică.

Dacă Don Barna ar fi într-adevăr rechin politic, ar învăța să se descotorosească de PLUS, care fără USR se va zbate la 3%, procent care poate fi recuperat de USR dintr-o colaborare cu PNL. Acum rămâne de văzut dacă vor accepta și securiștii, că dacă n-au reușit să-l dea jos membrii de partid, vor încerca și securiștii să o facă dacă va sta în calea fuziunii.

Vom râde în hohote abia când PNL va fi nevoit să negocieze cu Dacian Cioloș, același Cioloș care le-a distrus campania din 2016 și i-a umilit public. Până atunci, Don Barna ține partidul cu o mână de fier și se laudă că are sprijinul a 75% dintre membri, dar mâna asta de fier le aduce atâtea „succesuri”, cum spune chiar liderul lor, pe cât a avut Don Barna la alegerile prezidențiale. Unii vor spune că au pierdut din cauza lui Iohannis, dar ce tristețe va fi în 2020 când vor realiza că au scăzut în preferințele românilor deoarece românilor nu le plac nici învinșii, nici scandalagii, nici politicienii de mâna a doua care fug de guvernare atunci când țara are nevoie de un guvern.

2 comentarii la “Don Dan Barna. USR într-o criză existențială și amenințat de partidul înființat de securiști

  1. Marius Constantin Aveti in general, dreptate. Intresant este ca puneti tunirile si pe Plus, tot etichetandu-l „partid infiintat de securisti.” Puteti sa ne dati si cateva nume ale securistilor care au infiintat Plus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *