Skip to content
Politică

Donald Trump a declarat stare de urgenţă. Uraganul Michael va lovi statul Florida

Uraganul Michael este aşteptat să lovească sud-estul Statelor. Intensitatea sa a crescut în timp ce traversa Golful Mexic şi a ajuns la categoria 4 din 5. O parte din Florida este sub stare de urgenţă. Ar putea fi „cea mai devastatoare furtună din ultimele decenii” a avertizat guvernatorul acestui stat.

Uraganul Michael, care s-a intensificat ajungând la categoria a patra (din cinci), se apropie de statul american Florida, jumătate de milion de locuitori din regiunile de coastă fiind îndemnaţi să se refugieze în zonele mai înalte înainte de impactul furtunii care, potrivit prognozelor, este însoţită de rafale devastatoare şi va provoca valuri de până la patru metri, relatează miercuri Reuters, potrivit digi24.

Michael ar urma să ajungă în cursul zilei de miercuri în nord-vestul statului american Florida declanşând valuri cu potenţial devastator, cu înălţimi de până la patru metri, a prognozat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, scrie Agerpres.

În cursul său spre nord prin Golful Mexic, Michael a provocat întreruperi majore în producţia de petrol şi gaze.

Preşedintele Donald Trump a declarat stare de urgenţă pe întreg teritoriul statului Florida, o măsură necesară pentru suplimentarea răspunsului naţional şi local la situaţiile de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *