Skip to content
Internațional

Donald Trump a semnat un ordin executiv ce vizează limitarea protecţiei reţelelor sociale

Facebook/TheWhiteHouse

Un ordin executiv ce vizează limitarea protecţiei reţelelor sociale şi limitarea libertăţii de care beneficiază acestea în gestionarea conţinutului publicat a fost semnat joi de preşedintele american Donald Trump, informează AFP şi dpa.

Suntem aici pentru a apăra libertatea de exprimare în faţa unuia din cele mai grave pericole care există„, a declarat preşedintele Trump din Biroul Oval al Casei Albe în timp ce semna ordinul care ar urma să fie punctul de plecare al unei lungi bătălii în justiţie.

Liderul de la Casa Albă a acuzat în special Twitter că acţionează părtinitor şi că nu se comportă ca o „platformă neutră”. „Nu putem lăsa să continue acest lucru, este foarte, foarte nedrept„, a subliniat preşedintele american.

Companiile de social media au, în opinia preşedintelui Trump, o „putere necontrolată” de a cenzura şi a restricţiona informaţiile pe platformele lor şi acţionează ca un „editor cu un punct de vedere”.

Ordinul executiv urmăreşte să schimbe actuala interpretare a legii, care protejează platformele de socializare, ce nu pot fi făcute răspunzătoare pentru conţinutul publicat pe site-urile lor, a declarat procurorul general Bill Barr, informează agerpres.ro.

Companiile de socializare au „devenit editori şi nu ar trebui să aibă dreptul la acelaşi tip de scut” de protejarea a răspunderii, a adăugat Barr.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *