Skip to content
Politică

Donald Trump, declarații controversate: Rusia, Uniunea Europeană şi China sunt „inamicii noştri”

Preşedintele american Donald Trump a apreciat că Rusia, Uniunea Europeană şi China sunt, din motive diferite, „inamicii” SUA, într-un interviu difuzat în ajunul primei sale întâlniri bilaterale cu omologul său rus Vladimir Putin la Helsinki.

„Cred că avem mulţi inamici. Cred că Uniunea Europeană este un inamic, cu ceea ce ne face în domeniul comerţului. Bineînţeles că nu ne-am gândi la Uniunea Europeană, dar este un inamic. Rusia este un inamic în anumite aspecte. China este un inamic economic, evident că este un inamic. Dar asta nu vrea să însemne că sunt răi, asta nu vrea să însemne nimic. Asta vrea să însemne că sunt concurenţi”, a detaliat Trump, care a spus că UE „este foarte dificilă”, citat de Agerpres.

Totodată, Trump a lansat un nou atac la adresa Germaniei, potrivit dpa. „Am o mare problemă cu Germania”, a spus el, făcând referire la proiectul de gazoduct Nord Stream 2, care va aproviziona Germania cu gaze naturale ruseşti. „Se presupune că tu lupţi pentru cineva şi acel cineva dă miliarde de dolari către cel de care tu îl păzeşti… Este multă furie la adresa faptului că Germania plăteşte Rusiei miliarde de dolari”, a declarat Trump, adăugând: „Cred că este un lucru foarte rău şi pentru Germania. Ce, ridică steagul alb?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *