Skip to content
Internațional

Donald Trump face apel la calm: Fără violență, fără vandalisme!

Facebook/TheWhiteHouse

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a lansat miercuri un apel la calm către toţi americanii, în condiţiile în care se aşteaptă noi manifestaţii pe teritoriul american.

În lumina informaţiilor referitoare la mai multe demonstraţii, vă cer: fără violenţă, fără delicte, fără vandalism„, a scris Donald Trump într-un scurt comunicat trimis într-un moment în care Congresul se pregăteşte să-l pună sub acuzare pentru că a încurajat asaltul împotriva Capitoliului în urmă cu o săptămână, transmit , informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Nu aceasta reprezentăm noi şi nu aceasta reprezintă America. Îi chem pe TOŢI americanii să ajute la aplanarea tensiunilor. Vă mulţumesc„, a mai scris Trump. Congresul SUA a început dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, acuzat că a încurajat asaltul asupra Capitolului la Washington care s-a soldat cu cinci morţi.

Votul asupra actului de acuzare este aşteptat să aibă loc miercuri seara în Camera Reprezentanţilor. Rezultatul votului – care nu suscită mari îndoieli întrucât democraţii deţin majoritatea în Cameră – va marca declanşarea oficială a procedurii de destituire împotriva celui de-al 45-lea preşedinte al SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *