Skip to content
Internațional

Donald Trump îi mulţumeşte unui preot italian care a caracterizat manifestaţiile de protest drept un complot politic

Facebook/The White House

După ce a fost criticat că a ieşit cu biblia în mână, în fața unei biserici din apropierea Casei Albe, după intervenția brutală asupra manifestanților cu gaze lacrimogene, președintele Donald Trump face un gest neaşteptat.

Liderul de la Casa Albă i-a mulțumit unuia dintre cei mai virulenți oponenți ai Papei Francisc pentru sprijinul acordat, prelatul italian Carlo Maria Vigano, care i-a trimis o scrisoare în care declară că revoltele în urma morții lui George Floyd constituie un complot politic, potrivit AFP. „Sunt atât de onorat de scrisoarea incredibilă pe care mi-a trimis-o Arhiepiscopul Vigano. Sper că toată lumea – fie religioasă sau nu – o va citi!”, a scris președintele american într-un tweet.

Legătura se referă la site-ul ultra-conservator catolic american Lifesite, care publică scrisoarea, datată 7 iunie, de la prelatul italian, care critică carantina din timpul pandemiei și justifică reprimarea recentelor revolte din Statele Unite.

Arhiepiscopul Vigano a ieșit din anonimat apelând la demisia papei Francisc în august 2018, publicând pe același site o listă de acuzații cu privire la modul cum a gestionat scandalurile de abuzuri sexuale din cadrul Bisericii. Hotnews scrie că fostul membru al Curiei Romane și-a încheiat cariera la Washington ca nunțiu (ambasador la Sfântul Scaun) între 2011 și 2016.

În lunga sa scrisoare de sprijin necondiționat către președintele Donald Trump, prelatul italian consideră că atacurile care au urmat împotriva președintelui „fac parte dintr-o campanie orchestrată” care vizează „legitimarea violenței și a criminalității” în scop electoral pentru apariția unei „noi ordine mondiale” inspirată de „idealuri masonice” și anti-creștine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *