Skip to content
Internațional

Donald Trump l-a concediat pe un inspector guvernamental care îl ancheta pe Mike Pompeo

facebook

Preşedintele american Donald Trump l-a destituit pe un anchetator guvernamental care deschisese o investigaţie asupra secretarului de stat Mike Pompeo, a anunţat un parlamentar democrat, care a estimat că este vorba despre un act de represalii potenţial ilegal, relatează sâmbătă AFP, citată de Agerpres.

Departamentul de Stat a confirmat concedierea inspectorului general Steve Linick în noaptea de vineri spre sâmbătă, fără a prezenta alte detalii.

Alesul democrat Eliot Engel, care conduce Comitetul de afaceri externe al Camerei Reprezentanţilor, a declarat că a aflat faptul că Linick lansase o anchetă asupra lui Mike Pompeo.

„Faptul că domnul Linick a fost concediat în mijlocul unei asemenea anchete sugerează că este vorba despre un act de represalii ilegal”, a spus Engel.

Un asistent democrat din Congresul SUA a declarat că Steve Linick ancheta plângeri conform cărora Pompeo ar fi abuzat de o persoană numită de puterea politică pentru a realiza sarcini personale el şi soţia sa.

Mike Pompeo călătoreşte frecvent în lume cu un avion guvernamental în companiei soţiei sale, Susan Pompeo, ceea ce a ridicat semne de întrebare întrucât aceasta din urmă nu are nicio funcţie oficială.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a afirmat că Steve Linick a fost „pedepsit pentru că şi-a îndeplinit cu onoare datoria sa de a ne proteja Constituţia şi securitatea naţională”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *